Με την... ευγενική χορηγία του κράτους γιορτάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας, καθώς οι περιοδείες των υπουργών ανά την Eπικράτεια για τα κυβερνητικά «γενέθλια» του κόμματος της Αριστεράς καλύφθηκαν από τα κρατικά ταμεία, όπως φαίνεται στα επίσημα έγγραφα που δημοσιεύονται στη «Διαύγεια».
Μπορεί, βέβαια, το κόστος των συγκεκριμένων επισκέψεων να είναι μικρό και η χρηματική κάλυψή τους να εντάσσεται στο πλαίσιο των παροχών που απολαμβάνουν κάθε φορά τα μέλη ενός κυβερνητικού σχήματος, ωστόσο το διαχρονικό ερώτημα που αφορά πολιτικά πρόσωπα «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;» επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση.
Στις 26 Ιανουαρίου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μια ανακοίνωση, στην οποία παρουσιαζόταν το πρόγραμμα των πρώτων περιοδειών κυβερνητικών στελεχών ανά την επικράτεια από τις 27 μέχρι τις 30 του μήνα, τονίζοντας ότι, «με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης, ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει τριήμερο εξορμήσεων σε όλη την Ελλάδα» και επισημαίνοντας πως θα διοργανώνονταν ανοικτές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους και συνεντεύξεις Τύπου σε τοπικά Μέσα ανά νομό. Ωστόσο, στην εν λόγω ανακοίνωση δεν διευκρινίστηκε ότι οι συγκεκριμένες κομματικές δράσεις θα καλύπτονταν από τον προϋπολογισμό των υπουργείων.

Διαβάστε το θέμα στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί στα περίπτερα.