Στα χαρακώματα βρίσκονται απο χθες κυβέρνηση και ΝΔ με αφορμή το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι μετά την καταγγελία του αντιπροέδρου της ΝΔ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό για κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, με την συχνή χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου.
Το Μέγαρο Μαξίμου πααδέχθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας όντως μετέβη στο Παρίσι, αντεπιτέθηκε στην Ν.Δ. ενοχοποιώντας την για διακίνηση σε δημοσιογραφικούς κύκλους αηθών και ψευδών πληροφοριών, ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές.
Σύμφωνα με το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01, έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και Η Γαλλική Κυβέρνηση.
Εκεί, όπως υποστηρίζει το πρωθυπουργικό γραφείο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας και με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες.
Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν την ΝΔ η οποία με δελτίο Τύπου εμμένει στην αρχική της άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας ψεύδεται εντελώς και εν πάση περιπτώσει, αν ταξίδεψε για επενδύσεις ποιος ο λόγος να μην το δημοσιοποιήσει.

Με νέες δηλώσεις του σήμερα στο Ε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι περιμένει την επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Άμυνας.
"Θα πάρω απάντηση από το υπουργείο Άμυνας. Με τον Άδωνι δεν μένει έτσι. Τους συνιστώ να μην γίνουν κι άλλο ρεζίλι των σκυλιών" τόνισε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε τα κυβερνητικά στελέχη "μέσα στον πανικό τους έκαναν λάθος ακόμη και τις ημερομηνίες", λέγοντας πως στο non paper του Μαξίμου έχει γραφτεί η ημερομηνία 1η Φεβρουαρίου αντί της 31ης Ιανουαρίου.
Και συμπλήρωσε δηκτικά: "Αυτός ο Καρανίκας ούτε το ημερολόγιο δεν άνοιξε"! Στο ερώτημα που του τέθηκε "τι δουλειά έχει ο Καρανίκας", ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: "Αυτός γράφει τα non paper"!
Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως σε καμία δήλωσή του δεν ενέπλεξε τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως "ξαφνικά, από μόνοι τους στο Μαξίμου μίλησαν για τα παιδιά του πρωθυπουργού", ενώ επιπρόσθετα τόνισε πως "δεν έχω ταξιδέψει ούτε μία φορά αεροπορικώς, πλην οικονομικής θέσης. Ποτέ στη business και δεν το διαφήμιζα".
"Κανένας πρωθυπουργός, στις αθλιότερες στιμγές της μεταπολίτευσης δεν τόλμησε να κάνει ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος", κατέληξε.