Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοΐλη, δήλωσε ότι: «Ο πρόεδρος της ΝΔ πήγε στη Γερμανία, σήμερα συνάντησε την Άγκελα Μέρκελ και αύριο θα δει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με βασικό στόχο να ενισχύσει τις ελληνικές θέσεις. Να εξηγήσει ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλους φόρους , δεν αντέχει άλλα μέτρα , ότι έχει υποστεί πολύ μεγάλες θυσίες αυτά τα 7 χρόνια και θα πρέπει να καταλάβει και η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας να καταλάβει ότι είναι ένας λαός που πλέον έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του. Εκεί παίζουμε «Εθνική Ελλάδος». Δεν έχουν σχέση οι πολιτικές μας διαφορές.»

Σχετικά με τη θέση της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι : «Η πρόταση είναι γνωστή και είναι αυτή που λέμε στον ελληνικό λαό. Για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία πρέπει το πρόγραμμα να προσαρμοστεί σε μεγάλη μείωση των φόρων. Χωρίς μείωση φόρων η Ελλάδα δεν έχει καμία ελπίδα. Οι Αριστερές κυβερνήσεις όπου κυβέρνησαν αυξάνουν τους φόρους. Ο κ. Τσίπρας δεν θεωρεί τους φόρους κακό πράγμα, τους θεωρεί καλό πράγμα. Οπότε γιατί να δώσει μάχη για να μειωθούν; Θα ήταν οξύμωρο αν μια αριστερή κυβέρνηση πίστευε στη μείωση των φόρων. Το πρόβλημα είναι σε εμάς τους Έλληνες που πιστεύουμε ότι το Αριστερό είναι καλό.

Τόνισε ότι στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι η Ελληνική οικονομία πρέπει να μετατραπεί σε μια εξωστρεφή ανταγωνιστική οικονομία και για να συμβεί αυτό η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια χώρα φιλική για επιχειρήσεις λέγοντας ότι για να είναι φιλική για τις επιχειρήσεις πρέπει να έχει χαμηλή φορολογία και μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν εύκολο το επιχειρείν

Συνεχίζοντας και απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Σαμοίλη σχετικά με φήμες για το λόγο που δεν βρίσκεται εξωτερικό μαζί με το υπόλοιπο επιτελείο, διευκρίνισε ότι : «Δεν με έκοψε ποτέ από την ομάδα που θα ταξιδεύει μαζί του στο εξωτερικό διότι κάτι τέτοιο δεν τέθηκε ποτέ. Ο κ. Μητσοτάκης μαζί του έχει το οικονομικό του επιτελείο. Εγώ δεν τον ακολουθώ ποτέ στα ταξίδια του. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτό το ζήτημα.»

Επίσης ανέφερε ότι : «Ο κ. Σόιμπλε πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εκτός ευρώ και αυτό το θέμα πρέπει να σταματήσει.»

Για το θέμα της αξιολόγησης είπε : «Η αγάπη τους για την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι τόσο πολύ μεγάλη που θεωρώ απίθανο να μην κλείσουν την αξιολόγηση. Πιστεύω θα τα υπογράψουν όλα. Και για να κάνω μια ακόμα πρόβλεψη πιστεύω ότι θα φέρουν τα μέτρα και θα τα ψηφίσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας για να μην υπάρχουν και διαδηλώσουν από τη Βουλή.

Σχετικά με τα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι: «Το διήμερο στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πήγε πιο άσχημα για τον κ. Τσίπρα από ότι υπολόγιζε. Φάνηκε ότι η αντίδραση η εσωτερική στο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από όσο υπολογίζαμε , ο κ. Φίλης δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο , είναι ένα πρόσωπο που βγήκε δεύτερο με ελάχιστε ψήφους από τον κ. Τσακαλώτο στο συνέδριο τους , εκφράζει τον παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ , ‘έχει κομματικές περγαμηνές μεγάλες και9 το γεγονός ότι έθεσε επί τάπητος τόσο μεγάλα πολιτικά ζητήματα νομίζω ότι δεν πρέπει να περάσει έτσι. Εγώ τον κ. Φίλη – με τον οποίο έχουμε μεγάλες ιδεολογικές διαφορές – οφείλω να πω ότι τον σέβομαι σαν πολιτικό αντίπαλο.

Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Το καλό για τη χώρα είναι να πάμε σε εκλογές. Η αξιολόγηση είναι καλύτερο να κλείσει από μια επόμενη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη διότι θα πάρει καλύτερη συμφωνία. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.»