Σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα προχωρήσει το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.   Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πραγματοποίησε και πάλι briefing.   Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται μέσω του εκπροσώπου της να στείλει εκ νέου μήνυμα στους δανειστές, πετώντας τους εκ νέου το μπαλάκι των ευθυνών για τη στασιμότητα στην εξέλιξη της αξιολόγησης. Η κυβέρνηση αναμένεται να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις της και την πρόθεσή της να καταγραφεί στο επiκείμενο Eurogroup έστω η πρόοδος που έχει συντελεστεί έτσι ώστε να μην κλείσει η χαραμάδα για συμφωνία σε χρονοδιάγραμμα που δεν θα αποκλείει την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ.

Η κυβέρνηση αναμένεται να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και πολιτικά τα όσα θετικά θεωρεί ότι αποκόμισε από την χθεσινή επίσκεψη Μοσκοβισί εξαπολύοντας εκ νέου επίθεση στο ΔΝΤ στον απόηχο της κριτικής που ασκείται στο Ταμείο για τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση για την ελληνική οικονομία.