Δεν μετακινείται από την γραμμή "καμμία συναίνεση στα μέτρα Τσίπρα" η Αξιωματική Αντιπολίτευση και μετά την διαφαινόμενη συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
"Εσείς έχετε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης εσείς έχετε την αποκλειστική ευθύνη των καθυστερήσεων κ. Τσίπρα. Μην ψάχνετε για συνενόχους" έγραψε σε ένα πρόσφατο tweet ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι "εμείς δημοσιονομικά μέτρα δεν θα ψηφίσουμε", "ευθύνη του κ.Τσίπρα είναι να κρατήσει τη συνοχή της Κ.Ο του. Η ΝΔ δεν θα κρατήσει σε καμία περίπτωση ζωντανή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ που τη θεωρεί καταστροφή της χώρας " είναι το τελεσίγραφο του προς το Μαξίμου.
Ταυτόχρονα κρατάει πάνω στο τραπέζι το αίτημα των πρόωρων εκλογών, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει πολιτικό χρόνο και υπάρχουν φωνές στη ΝΔ που διαφωνούν με την συγκεκριμένη στρατηγική.

Η Νέα Δημοκρατία αν και πίεζε τον πρωθυπουργό να κλείσει την αξιολόγηση, γιατί οι καθυστερήσεις ανεβάζουν το λογαριασμό για τους Έλληνες, διαφωνεί κατηγορηματικά με το μείγμα των μέτρων. Οι δηλώσεις Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ότι τα μέτρα που θα την συνοδεύουν δεν θα είναι στη λογική ούτε ένα ευρώ κατά της λιτότητας, όπως διακηρύσσει η κυβέρνηση, όπως συζητήθηκε στην Πειραιώς. Ακόμη και τα αντισταθμιστικά μέρα (μείωση ΕΝΦΙΑ κλπ) παραπέμπονται για το μέλλον εφόσον υπάρξει υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το οποίο θεωρείται ανέφικτο!
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. "Η προπαγάνδα άντεξε μια μέρα" τόνισε. "


Η Κυβέρνηση ομολόγησε ότι και οι συντάξεις θα κοπούν και το αφορολόγητο θα μειωθεί. Όλοι οι Έλληνες, αλλά κυρίως οι αδύναμοι, η μεσαία τάξη και οι νεότερες γενιές θα πληρώσουν πολύ ακριβά τα ψέματα και το λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. "

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ άφησε αιχμές ότι "τα έδωσαν όλα, χωρίς να πάρουν τίποτε.Ούτε συμφωνία, που είναι στον αέρα, ούτε ρύθμιση για το χρέος, ούτε ποσοτική χαλάρωση.”

Τον λογαριασμό έβγαλε και ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας. “Η κυβέρνηση επιχειρεί να μασκαρέψει την απόλυτη υποχώρησή της” τόνισε και αποδέχτηκε όλα όσα μέχρι χθες κατήγγειλε:
Χαρακτήριζε αντισυνταγματική την προνομοθέτηση μέτρων. Σήμερα την αποδέχεται.
Έλεγε ότι δεν θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις του Δ.Ν.Τ. Σήμερα αποδέχεται τις θέσεις του.
Έλεγε ότι δεν θα λάβει μέτρα πέραν του 2018. Σήμερα εγκλωβίζει τη χώρα σε πολιτική λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια.
Έλεγε ότι δεν συμφωνεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, γιατί αυτά δεν “βγαίνουν”. Σήμερα υποστηρίζει ότι όχι μόνο θα τα επιτύχει, αλλά θα λάβει και αντισταθμιστικά μέτρα.
“Κυβέρνηση και εταίροι πετάνε “το τενεκεδάκι παρακάτω”, την ώρα που η εκκρεμότητα παρατείνεται, η χώρα σέρνεται και η αβεβαιότητα παραμένει» κατέληξε.