Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και μάλιστα με σκληρούς όρους και… ορολογία μετατρέπεται συχνά το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τους πολιτικούς να βγαίνουν… έξω από τα ρούχα τους και να παρασύρονται από το πάθος ή το μένος της στιγμής. Εκφράσεις «πεζοδρομίου», βρισιές, ατάκες ανεπίτρεπτες ωστόσο, που είτε σκόρπισαν γέλιο , είτε καταδικάστηκαν από όλους. Δεν είναι λίγες όμως και οι φορές που πολλοί βουλευτές έπεσαν στην «παγίδα» του ανοιχτού μικροφώνου και μας πρόσφερες… αμίμητες ατάκες.  

Άδωνις σε Τσίπρα: «Κάτσε κάτω αγοράκι»!

Μόλις είχε ολοκληρώθηκε η δευτερομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της «Ωρας του πρωθυπουργού», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει καταθέσει ερώτηση για την εγκληματικότητα. Επικράτησε ένταση στα έδρανα και ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε «Πού πας; Κάτσε κάτω, αγοράκι μου!», ενώ στη συνέχεια τον αποκάλεσε «κ. Ρότσιλντ» με αφορμή το ταξίδι του στο Παρίσι και τις επαφές που είχε με τον οίκο Ρότσιλντ.    

Κασιδιάρης σε Τσακαλώτο: "Μαντάμ"

Το πεζοδρόμιο πιο κοντά... στη Βουλή έφερε και ο Ηλίας Κασιδιάρης που δε δίστασε να χαρακτήρισε «μαντάμ» τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο από το βήμα της Βουλής. Κι όλα αυτά υπό την ... ανοχή του προεδρείου της Βουλής που δεν έκανε ούτε καν σύσταση στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής.

       

Βενιζέλος σε Καμμένο: «Αλητάμπουρα»

Σε συνεδρίαση της Βουλής και μετά από ένταση που επικράτησε όταν ο κ. Καμμένος ολοκλήρωσε ομιλία του κατά την οποία έκανε αναφορές στον κ. Βενιζέλος, ο δεύτερος ζήτησε να πάρει το λόγο. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άρχισε να φωνάζει, ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο είπε: «Αλήτη, αλητάμπουρα, θα ζητήσεις στα τέσσερα συγγνώμη». Αφορμή ήταν οι αναφορές του Πάνου Καμμένου στον Ευάγγελο Βενιζέλο για υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς που ζημίωσαν το δημόσιο και για το νόμο περί ευθύνης υπουργών που με πρωτοβουλία του προωθήθηκε. «Είσαι αλητάμπουρας. Θα ζητήσεις στα τέσσερα συγγνώμη», είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Πάνος Καμμένος του απαντούσε; «Βρίζετε όσο θέλετε. Θα πληρώσετε για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας».  

Σκανδαλίδης σε Λεβέντη: «Γραφικός»

Την έκρηξη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων προκάλεσε ο χαρακτηρισμός που του απέδωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, καθώς τον αποκάλεσε «γραφικό». «Όλοι γελάσαμε από τον καθόλα συμπαθή και γραφικό πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος όταν βρίζει το ΠΑΣΟΚ γελάνε οι υπόλοιποι και όταν βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ γελάνε οι άλλοι, μηδέ του ΠΑΣΟΚ εξαιρούμενου» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο Βασίλης Λεβέντης δεν το άφησε να πέσει κάτω, αφού κατευθύνθηκε ωρυόμενος προς τον κ. Σκανδαλίδη κι αφού είπε όσα είπε αποχώρησε από την αίθουσα.    

Τσακαλώτος σε Κέλλα: «Εσύ ειδικά είσαι ξεφτίλας»

Πάνε πολλοί μήνες και από αυτό το περιστατικό όμως είναι από τις σπάνιες φορές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανεβάζει τους τόνους. Έτσι είχε γίνει και κατά τη συζήτηση στη Βουλή με θέμα το Plan X. Η ένταση ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, να ξεφύγει και να αποκαλέσει "ξεφτίλα" τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Κέλλα, φωνάζοντας από τα υπουργικά έδρανα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της ΝΔ φώναξε στον υπουργό Οικονομικών "Δεν μπορείς να μας βρίζεις. Δεν μπορείς να μιλάς ότι έκανες αγώνες για τη δημοκρατία όταν δεν καταλαβαίνουμε καν τα ελληνικά σου". Τότε ο κ. Τσακαλώτος εμφανώς εκνευρισμένος του είπε "Είσαι ξεφτίλας. Εσύ ειδικά είσαι ξεφτίλας. Πρέπει να ντρέπεσαι που είσαι βουλευτής. Ξεφτίλα". Ο Υπουργός Οικονομικων αντάλλαξε βαριές εκφράσεις και με τον Άδωνι Γεωνργιάδη, αποκαλώντας τον "πεμπτουσία του γελοίου".    

Οικονόμου σε Τσακαλώτο: «Κάνεις σαν κάτι κυριούλες»

Σε επεισόδιο στη Βουλή πρωταγωνίστησε ο κ. Τσακαλώτος και στην περίπτωση του καυγά του με τον Βασίλη Οικονόμου. Αφορμή οι καταγγελίες του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι έχουν μειωθεί οι δαπάνες στην υγεία και την παιδεία. Ο κύριος Τσακαλώτος αμφισβήτησε τις καταγγελίες Οικονόμου, ενώ τον κατηγόρησε για την μετεγγραφή του από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας «Καταλαβαίνω το θυμό σας αν κι εγώ είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ στο πρώτο μνημόνιο επειδή ήταν δεξιά και πήγαινα στη ΔΗΜΑΡ για να καταλήξω στη Νέα Δημοκρατία και τον Μητσοτάκη που λέει ότι θα μειώσει φόρους για να μην έχουμε παιδιά κι υγεία, έτσι θα ένιωθα». Έκλεισε μάλιστα την ομιλία του με μια από τις φράσεις που συνήθως προκαλούν συζητήσεις λέγοντας στον κύριο Οικονόμου «Τα συγχαρητήρια μου». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και με τη σειρά του αμφισβήτησε τα όσα είπε ο υπουργός οικονομικών λέγοντας ότι θα πρέπει να ξανακαθίσει στα θρανία. Μάλιστα ο κύριος Οικονόμου δεν άφησε ασχολίαστες και τις αιχμές Τσακαλώτου περί μετεγγραφής του από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία. «Είναι αγωγή και ύφος οπότε στριμώχνεστε να το πάτε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες;». Ειρωνική ήταν και η απάντηση του υπουργού Οικονομικών ο όποιος προσφέρθηκε να δανείσει σ τον κύριο Οικονόμου τον επιστημονικό του συνεργάτη. «Δεν ξέρετε να διαβάζετε τον προϋπολογισμό. Είναι διαθέσιμος ο συνεργάτης μου να σας κάνει δίωρα μαθήματα σήμερα το απόγευμα αύριο το πρωί και αύριο το βράδυ για να τα μαθαίνετε καλύτερα» είπε.    

Μπαλάφας: «Κωνσταντινόπουλος… αυτή η βρώμα»

Το κορυφαίο όλων! Το… ατύχημα του κ. Μπαλάφα έμεινε στην ιστορία. Ο «εχθρός» του ανοικτού μικροφώνου χτύπησε τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Μπαλάφα και του έδωσε το πρώτο «μάθημα» για το πώς πρέπει να εκφράζεται για τους συναδέλφους του βουλευτές. Ο απρόσεκτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προήδρευε συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα εκλογή προεδρείου. Πρόκειται για μια καθαρά διαδικαστική συνεδρίαση και ως εκ τούτου ακίνδυνη. Όμως κατά την ανάγνωση του ονομαστικού καταλόγου των μελών της επιτροπής ακούστηκε να λέει «Κωνσταντινόπουλος… αυτή η βρώμα… Οδυσσέας». Ωστόσο αν και το μικρόφωνο έπιασε την φωνή του κ. Μπαλάφα η κάμερα ήταν εστιασμένη σε άλλο σημείο με αποτέλεσμα να μην είναι αντιληπτό εάν η «προσφώνηση» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ήταν καλοπροαίρετη, έγινε δηλαδή με περιπαικτικό τρόπο ή αν όντως το εννοούσε. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο κ. Μπαλάφας ζήτησε συγγνώμη για την παρεξήγηση.