Τη στάση της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο για την υπερψήφιση της συμφωνίας ΣΕΤΑ για τη φέτα υπερασπίστηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πρωινές διαδρομές” με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Αδαμόπουλο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη κατηγορώντας την κυβέρνηση για υποκριτική στάση.
"Η ΣΕΤΑ είναι η συμφωνία της ΕΕ με τον Καναδά που άρει τα εμπόδια και έτσι μπορούμε να στείλουμε όσα προϊόντα θέλουμε στον Καναδά και ο Καναδάς να στέλνει σε εμάς χωρίς δασμούς. Ωφελεί την Ελλάδα γιατί ο Καναδάς είναι η μοναδική χώρα με την οποία έχουμε θετικό εμπορικό ισοζύγιο" υποστήριξε η Μαρία Σπυράκη.
"Το κείμενο της ΣΕΤΑ το συμφώνησε ο κ. Σταθάκης, είπε ότι η Ελλάδα συνομολογεί το κείμενο. Ήρθε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και ψηφίσαμε εκεί ψηφίσαμε οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ναι, το ΠΑΣΟΚ ναι, το ΠΟΤΑΜΙ ναι και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε όχι. Τώρα θα ‘ρθεί στο εθνικό κοινοβούλιο και στο εθνικό κοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ναι. Τώρα γιατί τα κάνουν όλα αυτά; Ανεβάζουν «έργο» γιατί η παραπληροφόρηση και ο λαϊκισμός και ο τρόπος που χειρίζονται τα πράγματα έχουν ονοματεπώνυμο και η ναυαρχίδα σε αυτό είναι η ΑΥΓΗ. Αντί στην ΑΥΓΗ να μπουν στον κόπο να διαβάσουν τι προβλέπεται για τη φέτα άρχισαν να ακολουθούν όλους αυτούς που συζητούσαν ότι οι έλληνες ευρωβουλευτές ξεπούλησαν τη φέτα και οι ίδιοι να μιλούν για ξεπούλημα της φέτας" ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη τις επόμενες ημέρες "οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σηκώσουν το χεράκι τους και να ψηφίσουν υπέρ της ΣΕΤΑ όπως συμφώνησε η κυβέρνησή τους διότι η ψηφοφορία γίνεται με μια και μόνο ψήφο και η γίνεται για μια πολύ μεγάλη εμπορική συμφωνία που έχει πάρα πολύ ισχυρό συμβολισμό. Κάθε 1 δις που αυξάνεται η συναλλαγή με τον Καναδά αυξάνονται 14 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και για την Ελλάδα αυτό, που έχει θετικό εμπορικό ισοζύγιο με τον Καναδά, είναι μεγάλη υπόθεση" κατέληξε.