"Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής δεν έχει καμία ενημέρωση από τον υπουργό Άμυνας για τα αιτήματα που έχει υποβάλει η Ελλάδα στις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των πολεμικών αεροσκαφών και την αγορά νέας γενιάς αεροσκαφών"δήλωσε μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Ζήτησε να υπάρξει διαφάνεια στο θέμα των αμυντικών δαπανών σημειώνοντας ότι κάθε φορά ελέγχονται οι επιλογές του Πάνου Καμμένου. Όπως τόνισε στα εθνικά θέματα πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα και όχι εν θερμώ αντιδράσεις όπως κάνει ο Πάνος Καμμένος.

Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση επέκρινε την κυβέρνηση για την προληπτική νομοθέτηση μέτρων κατηγορώντας την ότι υπονομεύει το μέλλον της χώρας και τόνισε πως στην Ελλάδα η ιδιωτική οικονομία πρέπει να γίνει ανταγωνιστική ώστε να υπάρξει ένα αναπτυξιακό κράτος.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου καθώς "η λογική κομμάτων-"τσόντα" όπως οι ΑΝΕΛ δε λύνει τα προβλήματα" όπως είπε χαρακτηριστικά.