Το… αυτί του υπουργού Εθνικής Άμυνας τραβάει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επι-τροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, σχετικά με τον τρόπο που χειρίζεται τις ελ-ληνοτουρκικές σχέσεις. Ουσιαστικά ο κ. Ρήγας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερ-νητικού εταίρου που προηγήθηκαν συνέστησε «να είμαστε προσεκτικοί για αυτά τα θέματα, στην εκφορά στο δημόσιο λόγο».

Πιο συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Ρήγας ανέφερε πως «η πολι-τική στάση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Παραμείναμε πόλος σταθερότητας σε μια περιοχή πολύ τεταμένη» και συμπλήρωσε πως «βοηθάει η ειρηνική συνύπαρξη και τους δύο λαούς».

«Η διαρκής λιτότητα μένει πίσω». Κατά τα λοιπά, εμφανίστηκε πιστός στο αφήγημα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν μέτρα λιτότητας. Ο κ. Ρήγας ανέφερε χαρακτηριστι-κά ότι «μετά τη συνάντηση του Eurogroup φεύγει πίσω η διαρκής λιτότητα. Τα μέτρα δεν θα είναι προς μία κατεύθυνση θα είναι και από την άλλη».

Ο ίδιος μίλησε για μία «δύσκολη άσκηση» για την ελληνική πλευρά, ωστόσο όπως ανέφερε «έχουμε μία ικανοποίηση γιατί θεσμοί και επικεφαλής αναγκάστηκαν να θε-ωρούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λιτότητα στην Ελλάδα». Ενώ σχολίασε ότι «τα κλιμάκια δεν μπορούν να βγουν έξω από αυτά που έχουν συμφωνηθεί».