"Αν παρακολουθήσει κανείς τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει από τα λεγόμενα των κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναφέρει καν τους στόχους της στους πιστωτές μας. Όλα γίνονται στα τυφλά. Η κυβέρνηση δεν πιέζει για τίποτα και απλώς αναμένει τις τελικές αποφάσεις της Τρόικα για να τις αποδεχτεί με ευχαρίστηση μιλώντας για άλλη μια φορά για έναν «έντιμο συμβιβασμό»" τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας.

"Για παράδειγμα δεν έχουν κανένα σχέδιο και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σχεδιασμό, ούτε για το QE(είσοδος στην ποσοτική χαλάρωση) αλλά ούτε και για την ανάγκη μείωσης των πολύ υψηλών πλεονασμάτων -της τάξεως του 3.5%- που για αρκετά χρόνια ακόμα φαίνεται ότι ζητούν οι δανειστές μας" προσθέτει.

"Γνωρίζουμε όλοι μας ότι η διατήρηση των πλεονασμάτων στο 3.5% για 5-10 χρόνια μετά το 2018, θα σημαίνει πρόσθετα μέτρα -κάθε χρόνο- σε μια κοινωνία που έχει φτάσει στα όρια της και δεν αντέχει να βλέπει μια κυβέρνηση που αρνείται να εφαρμόσει τις γνωστές πια σε όλους μας επιθετικές μεταρρυθμίσεις για πάταξη των παθογενειών που μας έφτασαν ως εδώ.  Φαίνεται δε, ότι επικρατεί φοβερή σύγχυση στις τάξεις της διαπραγματευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διότι πλέον προσπαθούν να μας επιβάλλουν ότι οι δηλώσεις περί τέλους της λιτότητας ή τα λεγόμενα Υπουργών ότι θα δοθεί και 14η σύνταξη, είναι προτάσεις που δεν ειπώθηκαν από τους ίδιους" υπογραμμίζει.

"Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι «επικοινωνιακοί» πανηγυρισμοί των προηγούμενων ημερών, λόγω του δήθεν κλεισίματος της Β αξιολόγησης, μετατρέπονται σταδιακά σε δάκρυα αποτυχίας και ανησυχίας για το μέλλον της Ελλάδας σε ότι αφορά στους οικονομικούς δείκτες. Αν τα παραπάνω δεν είναι «Βαρουφάκειοι» ερασιτεχνισμοί, τότε ποιοi είναι;" καταλήγει ο κ. Καλλιάνος.