Αποφασισμένος να μη δείξει καμμία συναίνεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κόβει κάθε συζήτηση που αφορά τον ρόλο του ίδιου και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ακόμη και αν υπάρχει η τραγική αναβίωση του καλοκαιριού του 2015, όταν η χώρα βρέθηκε ένα βήμα από το grexit και ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο από διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά το εξάμηνο – παρωδία του Γιάνη (με ένα νι) Βαρουφάκη.

Τα μηνύματα του προέδρου της ΝΔ, προφανώς έχουν αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων. Στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, άφησε αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι έχει τορπιλίσει κάθε προσπάθεια συναίνεσης, επενδύοντας σε προσωπικές επιθέσεις. «Δεν υπάρχει δυστυχώς το πεδίο για εθνική συνεννόηση” τόνισε.
“Έχουμε απέναντι μας ένα κόμμα και έναν πρωθυπουργό που επενδύει στον διχαστικό λόγο. Έχει τεράστια ευθύνη για όσα συμβαίνουν στη χώρα».

Αυτά είναι τα τρία “όχι” του Κυριάκου Μητσοτάκη:

*Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που τυχόν φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα με το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Δεν θα ψηφίσουμε το δημοσιονομικό πακέτο” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. “Ο λογαριασμός είναι του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος θα τον επωμιστεί και θα ψηφίσει μόνος του τα μέτρα».Η κυβέρνηση ψηφίζοντας νέα μέτρα φέρνει το 4ο μνημόνιο από το παράθυρο. Δεσμεύουν τη χώρα πέραν του παρόντος μνημονίου. Αυτό είναι ένα νέο μνημόνιο».
*Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα αντίμετρα που τυχόν θα συνοδεύουν την συμφωνία και τα οποία διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις απώλειες που θα υποστούν οι αδύναμοι με τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις. “Οχι δεν θα ψηφίσουμε ούτε το “αντισταθμιστικό πακέτο” ξεκαθάρισε ο Κυρ.Μητσοτάκης.

*Η ΝΔ δεν θα συναινέσει για τη συγκρότηση μιας οικουμενικής κυβέρνησης. Ο Κυρ.Μητσοτάκης δεν πιστεύει στη λύση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας. “Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση που θα πει την αλήθεια στο λαό” τόνισε. «Θα κερδίσουμε τις εκλογές. Και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ, θα συγκροτήσω την καλύτερη δυνατή κυβέρνησή. Σε αυτή δεν χωρά ο ΣΥΡΙΖΑ με την παρούσα του δομή. Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι 100% αφοσιωμένη στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Δεν θα χωράνε προσωπικές ατζέντες».