Άγρια κόντρα μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου ξέσπασε σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Παρά το γεγονός ότι θέμα της ερώτησης του κ. θεοχαρόπουλου ήταν τα εξοπλιστικά τα “αίματα άναψαν” από μια αναφορά του Πάνου Καμμένου στα Ίμια και στον Κώστα Σημίτη: “Αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει ότι τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας όπως πίστευε η κυβέρνηση Σημίτη με Υπουργό τον Πάγκαλο” είπε αρχικά ο Πάνος Καμμένος. Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την οργή του κ. θεοχαρόπουλου ο οποίος στη δευτερολογία του υπερασπίστηκε την κυβέρνηση Σημίτη λέγοντας στον κ. Καμμένο πως μακάρι να είχε τη σύνεση και τη λογική αντιμετώπισης θερμών επεισοδίων του Κώστα Σημίτη. “ Εσείς ρίξατε λάδι στη φωτιά με την Τουρκία. Προκαλείτε εντυπώσεις σε βάρος του εθνικού συμφέροντος μόνο υπέρ του κομματικού σας κοινού.

Μετά το πραξικόπημα η Τουρκία και ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος παράγοντας. Είστε κι εσείς απρόβλεπτος παράγοντας. Οι εν θερμώ αντιδράσεις και οι δηλώσεις σας προκαλούν μεγαλύτερη όξυνση. Δεν είστε μόνο Πρόεδρος των Αν.Ελ αλλά Υπουργός. Σοβαρευτείτε. Δεν θα σας αφήσουμε να βάλετε τα εθνικά θέματα σε κίνδυνο. Φταίει και ο Τσίπρας που σας επέλεξε. Όπως επέλεξε και τον Βαρουφάκη. Όχι στον εθνικολαϊκισμό. Όχι σε παλληκαρισμούς” είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έλαβε ξανά τον λόγο και επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Θεοχαρόπουλο. “ Εγώ είμαι υπερήφανος που υπήρξα Υπουργός του Καραμανλή. Εσύ είσαι απόγονος του Σημίτη, του Άκη και του Σμπώκου και όλων όσοι συμπεριλαμβάνονται στα σκάνδαλα για τους εξοπλισμούς. Ληστέψατε την Ελλάδα. Εσείς φέρατε από το χέρι τον Σάφα. Εσείς να ντρέπεστε και να απολογείστε. . Όπου ανοίγει δικογραφία όλο το ΠΑΣΟΚ είναι μέσα. Όλοι οι έμποροι όπλων είναι δικοί σας. Οι κρατούμενοι πολιτικοί είναι δικοί σας” είπε ο κ. Καμμένος ο οποίος βλέποντας τον κ. Θεοχαρόπουλο να διαμαρτύρεται όρθιος του φώναξε: “Κάτσε κάτω ρε”. Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα ο κ. Θεοχαρόπουλος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα όπου μίλησε για τσόντες λέγοντας : “Κι επειδή στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και στον Γιώργο Τράγκα μιλήσατε για τσόντες οι ΑΝ.ΕΛ δεν είναι τσόντα. Τσόντα είστε εσείς. Πήγατε προεκλογικά σε ένα κόμμα και κολλήσατε.

Είστε οι απόγονοι του Σημίτη, του Πάγκαλου, του Σμπώκου, του Παπαντωνίου και του Άκη. Να μην πιάνετε στο στόμα σας τον Καραμανλή”.

Ο καυγάς Θεοχαρόπουλου-Καμμένου είχε ως αποτέλεσμα να περάσει σε δεύτερη μοίρα η συζήτηση για τα εξοπλιστικά με τον κ. Καμμένο να περιορίζεται στο ότι η αναβάθμιση των F16 είναι αίτημα οκτώ και πλέον ετών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο ΥΠΕΘΑ επεσήμανε ότι Ε.Δ γνωρίζουν πολύ καλά την υφιστάμενη δημοσιονομική συγκυρία και πως όποιες πρωτοβουλίες λάβει το ΥΠΕΘΑ θα είναι μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια που έχουν καθοριστεί. “Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασιστεί υλοποίηση στοχευμένων εξοπλιστικών. Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις. Από τις ΗΠΑ έχουμε ήδη λάβει σοβαρή στρατιωτική βοήθεια χωρίς ευρώ με Σινούκ και με άλλα μέσα που δίνονται δωρεάν προς την Ελλάδα.

Στις 7/2/2017 η ΓΔΑΕ διαβίβασε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς αμερικανικές αρχές για αναβάθμιση F16. Εκφράζουμε την πρόθεσή μας όπως προβλέπει η Πολεμική Αεροπορία για αναβάθμιση. Προβλέπεται η αμερικανική πλευρά να επανέλθει με πρόταση. Μόνο τότε θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα. Τότε θα ενημερωθεί η Βουλή, θα εγκρίνει ή θα απορρίψει η Επιτροπή Εξοπλιστικών Συμβάσεων (σε αυτή μετέχουν πλέον οι κ.κ Φίλης, Δρίτσας και Κυρίτσης) και αφού εγκριθεί από τη Βουλή τότε θα πρέπει να περάσει ΚΥΣΕΑ.Οποιαδήποτε απόφαση παίρνει αυτή η κυβέρνηση την παίρνει με την έγκριση εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής” κατέληξε ο κ. Καμμένος.