Ποια συζήτηση περί εθνικής συνεννόησης και ποιο… αίτηµα για εκλογές; Αλλο είναι το µέτωπο που… χωρίζει κάποια από τα κορυφαία στελέχη της Ν.∆. και δη τους «καραµανλικούς» και τους θιασώτες της διεύρυνσης προς το πολιτικό Κέντρο, µέχρι την… Κεντροαριστερά. Ο λόγος για τα καλέσµατα σε διάφορες εκδηλώσεις που λαµβάνουν χώρα αυτό το διάστηµα και κυρίως τις παρουσίες από πλευράς της Ν.∆., που έρχονται να υπενθυµίσουν πως, παρά τη γενικότερη εσωκοµµατική ηρεµία του τελευταίου χρόνου, οι προσωπικές στρατηγικές εξακολουθούν να ευδοκιµούν στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, έστω και σε πολύ µικρότερο βαθµό σε σχέση µε το παρελθόν.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους φανατικούς νοσταλγούς του πρώην πρωθυπουργού δεν ήταν άλλη από την παρουσία του Αδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο, ως γνωστόν, το «καραµανλικό» µπλοκ έχει εδώ και καιρό στην µπούκα, αλλά και του Γιάννη Βρούτση, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ο οποίος είναι κοινό µυστικό πως βλέπει µε καλό µάτι τη µετεξέλιξη της Ν.∆. του Κυριάκου Μητσοτάκη), µε κεντρικό οµιλητή τον επενδυτή και κάτοχο ελληνικών οµολόγων Πολ Καζαριάν.

«Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήµατα. Αυτοί θέλουν να ΠΑΣΟΚοποιήσουν τη Ν.∆.», λένε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους επιφανείς -σχεδόν καθηµερινοίσυνοµιλητές του Κώστα Καραµανλή. Βλέπετε, οι εν λόγω κύκλοι αφενός έχουν υπογραµµίσει επανειληµµένως την αντίθεσή τους µε το «φλερτ» της Πειραιώς µε σηµαίνοντα στελέχη της Κεντροαριστεράς και δη µε πρόσωπα που µεσουράνησαν την εποχή του Κώστα Σηµίτη (Αννα ∆ιαµαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης και σία) και αφετέρου καταδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι οι σηµερινοί «γαλάζιοι» µεγαλοσχήµονες έλαµψαν διά της απουσίας τους από δύο διαδοχικές παρουσιάσεις βιβλίων, που ουσιαστικά αποσκοπούσαν στη δικαίωση των χειρισµών της κυβέρνησης Καραµανλή σε δύο µεγάλα µέτωπα που είχε κληθεί να αντιµετωπίσει. Και στις δύο ήταν παρών ο µακροβιότερος αρχηγός στην ιστορία του κόµµατος, αλλά δεν ήταν ο σηµερινός ή κάποιος από τους αντιπροέδρους.

Για την ιστορία, την ηµέρα της παρουσίασης του βιβλίου για την οικονοµία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να… εµβαθύνει στο εγχείρηµα της διεύρυνσης της Ν.∆. προς το Κέντρο, εµφανιζόµενος στο πλευρό της Αννας ∆ιαµαντοπούλου σε εκδήλωση του οργανισµού ««διαΝΕΟσις» στη Θεσσαλονίκη, µε την ευκαιρία της επίσκεψης που πραγµατοποιούσε τότε στη συµπρωτεύουσα. Το «παρών» σε ηµερίδες που έχει διοργανώσει κατά καιρούς το ∆ίκτυο της πρώην υπουργού, που από κοινού µε τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση προχώρησαν στη σύσταση νέου πολιτικού φορέα, έχουν δώσει τόσο ο Αδωνις Γεωργιάδης όσο και ο έτερος αντιπρόεδρος της Ν.∆., Κωστής Χατζηδάκης. Πάντως, προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, η Πειραιώς διαµηνύει πως τα όποια ανοίγµατα εξακολουθούν να γίνονται αποκλειστικά σε επίπεδο κοινωνίας και πως οι σχέσεις Μητσοτάκη-Καραµανλή παραµένουν άριστες.