Σε μια προσπάθεια να καλύψει την απόσταση που τη χώρισε από τους αγροτοκτηνοτρόφους μετά την απόφαση της ηγεσίας, η ΝΔ να ψηφίσει στην ευρωβουλή την εμπορική συμφωνία ΕΕ – Καναδά (CETA), που προστατεύει μερικώς τη φέτα, η Πειραιώς αναδιπλώνει την στρατηγική της.
Απέφυγε να καταδικάσει τα χθεσινά επεισόδια αν και πρωταγωνίστησαν σε ακραίες αντιδράσεις και οι αγρότες ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, έκανε δήλωση για την διαδικασία των δασικών χαρτών που ταλαιπωρούν ιδιαίτερα, αγρότες και κτηνοτρόφους καταθέτοντας και σχετική τροπολογία.


Οταν απεργούσαν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, ο Κυριάκος .Μητσοτάκης τους κάλεσε να σταματήσουν με το επιχείρημα ότι δεν τιμωρούν έτσι την κυβέρνηση αλλά τους άλλους πολίτες που έχουν υποστεί πολλά στην κρίση. Αντίθετα με τους αγρότες επελέγη η γραμμή είναι πιο χαλαρή. Μεταξύ άλλων στέλνει στο Μαξίμου το μήνυμα ότι η ΝΔ επενδύει πλέον στις κοινωνικές αντιδράσεις, προκειμένου να καταδείξει τις αντιφάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ανέβαινε στα τρακτέρ πυροδοτώντας το έκρυθμο κλίμα των τότε αγροτικών κινητοποιήσεων και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που στέλνει τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα για να διαλύσει τις αγροτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε το βάρος του στο θέμα των δασικών χαρτών. “Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα ταλαιπωρούνται και πολλοί βρίσκονται σε απόγνωση με τη διαδικασία των δασικών χαρτών” δήλωσε. “Ιδιαίτερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι που - κατά απαράδεκτο τρόπο - τα χωράφια τους χαρακτηρίζονται δασικά”. Θεωρεί ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των δασικών χαρτών, “αλλά χωρίς αδικίες για τους πολίτες και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν νέα χαράτσια σε μια εποχή μεγάλων δυσκολιών για όλους”. Η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία προκειμένου να δοθεί λύση στα προβλήματα που δημιούργησε η Κυβέρνηση χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όσους αδικούνται, όπως τόνισε ο Κυρ.Μητσοτάκης.

Οσον αφορά στα επεισόδια που νέκρωσαν για πολλές ώρες την Αθήνα,η ΝΔ αρκέστηκε στην δήλωση της τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινής Αραμπατζή. «Η δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποδέχθηκε σήμερα τους διαμαρτυρόμενους αγρότες της Κρήτης στην Αθήνα με Μ.Α.Τ. και δακρυγόνα” τόνισε η βουλευτής. “Αυτοί που τους υποσχέθηκαν τα πάντα για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, τους ”αποζημίωσαν“ τελικά με μία άγρια φοροεπιδρομή των εισοδημάτων τους, με γιγάντωση των ασφαλιστικών τους εισφορών, με εκτίναξη του κόστους παραγωγής, με αποστέρηση κάθε δυνατότητας ανάκαμψης και προοπτικής. Στην αγανάκτηση των αγροτών, η Κυβέρνηση απαντά για δεύτερη φορά, με ό,τι της εχει απομείνει. Με βία και αλαζονεία».