. «Συνέπεια και σοβαρότητα σε ό,τι αναλαμβάνουμε ως χώρα» θα είναι τα επιχειρήματα της ΝΔ απέναντι στους δανειστές, σύμφωνα με τον γραμματέα της ΝΔ κ. Αυγενάκη που μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα. «Όταν είμαστε εμείς ασυνεπείς δεν μπορούμε να έχουμε αξιώσεις. Μπορούμε όμως να παλέψουμε για την συνέπεια. Αυτό θέλει η ΝΔ. Να δείξουμε συνέπεια σε ό,τι αναλαμβάνουμε ως χώρα. Αυτό το πεδίο, που υπάρχει και μπορούμε να διορθώσουμε, είναι η σοβαρότητα και η συνέπεια ως χώρα, απέναντι στους δανειστές», διευκρίνισε.

Ο κ. Αυγενάκης μίλησε για κινήσεις σοβαρότητας και συνέπειας και στην αγορά, «προκειμένου να εξαφανιστεί το κλίμα αστάθειας, ώστε να έρθουν επενδύσεις. Μεταρρυθμίσεις ναι, άλλα με προγραμματισμό και πλάνο και όχι με όποιο κόστος για την χώρα». «Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολη η επόμενη ημέρα. Αλλά για να πετύχουμε χρειαζόμαστε ένα σχέδιο και πρόγραμμα. Αυτό το έχουμε και είμαι αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα. Πρέπει όμως να χτίσεις ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας και επαφής με τους πολίτες». Για τα μέτρα και την προσπάθεια της Ελλάδος σημείωσε: «Πολλά στραβά έκανε αυτή η κυβέρνηση, αλλά το μεγαλύτερο που έχει κάνει είναι ότι δεν κάνει αυτοκριτική. Μονίμως για την κυβέρνηση φταίνε οι άλλοι. Απαντώντας στο σχόλιο του Γιώργο Τράγκα σχετικά με το εάν οι Κρήτες συμφωνούν με την αθηνοκεντρική τακτική τόνισε: Κάποια στιγμή πήγε να φουντώσει η ιδέα της ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης. Αυτές οι ιδέες έχουν εξαφανιστεί πια. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα».    

Ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια μεταξύ αγροτών και ματ, κατήγγειλε την στάση της κυβέρνησης και έκανε λόγω για εξαπάτηση και εμπαιγμό των αγροτών από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ σημείωσε: «Η ψήφος έχει την έννοια της σφαίρας. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Η ψήφος μας πρέπει να είναι υπεύθυνοι. Όμως είμαι βέβαιος ότι οι ψηφοφόροι είδαν την εξαπάτηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θα ψηφίσουν με μεγαλύτερη υπευθυνότητα».