«Όταν χάνουμε το μέτρο… γίνονται λάθη» σχολίασε ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Γιώργο Τράγκα σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, αναφερόμενος στην υπερβολή που έδειξε ο ξένος παράγοντας με τις συνεχείς παρεμβάσεις του.

«Αυτό το οποίο διακρίναμε όλοι είναι ότι η δύση πριν από το δημοψήφισμα έκανε ένα λάθος, έχασε το μέτρο. Οι συνεχείς παρεμβάσεις αποδείχθηκε και πάλι ότι δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Όταν χάνουμε το μέτρο γίνονται λάθη».

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφερόμενος στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε: «Η ΝΔ πορεύεται με την αντίληψη υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης. Επειδή την αγαπάμε θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη, γι’ αυτό και βλέπουμε και τα προβλήματά της. Η Ευρώπη χρειάζεται επισκευές». Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι η ΝΔ, αποτελεί το κεντροδεξιό κόμμα-μοντέλο για την Ευρώπη, καθώς έχει καταφέρει να κρατήσει τις ισορροπίες. 

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο κ. Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι η  απόσταση των δέκα μονάδων θα μεγαλώσει κι άλλο μεταξύ των δύο κομμάτων και ότι στόχος της ΝΔ, είναι η αυτοδυναμία.

Αναφερόμενος στην επιρροή του Κωνσταντίνου Καραμανλή τόνισε: «Η επιρροή του ηγέτη μας και ιδρυτή μας Κων/νου Καραμανλή είναι πολύ βαθιά στις ρίζες των ψηφοφόρων του κόμματος. Εμείς την κληρονομιά του περισσότερο από όλους τη σεβόμαστε, την υποστηρίζουμε και την κρατάμε ζωντανή. Ο Καραμανλισμός δεν είναι μια κατάσταση που να ανήκει σε αυλή, είναι μια αντίληψη για τη διαχείριση του πολιτεύεσθαι. Η εξέλιξη εκείνης της παράδοσης συνεχίζεται και σήμερα. Πορευόμαστε στην παράδοση του ιδρυτή μας προσαρμόζοντας βασικές επιλογές μας στις ανάγκες και στα αιτήματα των καιρών.»

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο: «Η νομική και η πολιτική διεκδίκηση της χώρας και το νομικό και πολιτικό υπόβαθρό για να διεκδικήσουμε είναι υπαρκτό και ενεργό, αυτή είναι η θέση μας. Η ΝΔ τη στάση της προβολής και προτεραιότητας του εθνικού συμφέρον το έχει στο πολιτικό της και ιδεολογικό της κύτταρο και αυτό δεν αλλάζει, το υπηρετούμε όλοι απαρεγκλίτως.»