Τον "κώδωνα" του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση στην οποία εχει περιέλθει η ΔΕΗ έκρουσε σήμερα η Πειραίως με αφορμή την παρουσίαση του προγράματος της ΝΔ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και ο Τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί "εσφαλμένη τακτική της στην διαπραγματευση για τα ενεργειακα".
Πρόσθεσε ακόμη ότι "μονη λυση για τη χωρα να ακολουθησει τις καλες πρακτικες διειθνώς.
Πρώτος στόχος η ενεργειακη ασφαλεια της χωρας, και η απελευθερωση της αγορας του φυσικου αερικου, ετσι θα πετυχουμε μειωση του κοστους ωστε να προσελκυσουμε παραλληλα επενυδεις για να πετυχουμε νεες θεσεις εργασιας".
Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιβίωση της ΔΕΗ συμπεριλβάνει τα εξής βήματα σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο τα οποία ειναι τα εξής:

-αμεσα μετρα για επιβιωση της εταιριας για καταβολη μισθων ((ισχυρα κινητρα για πληρωμη λογαριαμων)
-δευτερο βημα η πωληση ορισμενων εργοστασιων της ΔΕΗ επειδη εχει καταστει απαραίτητο λόγω της μειωσης του μεριδιου της ΔΕΗ
- Θα πρεπει να προχωρήσει η ιδιωτικοπποιηση του ΔΕΣΦΑ  να ξαναρχίσει η εξερευνηση υδρογονανθρακων.

Ο κ.Χατζηδάκης επέρριψε ευθύνες και στην τρόικα δηλώνοντας ότι

"οι χειρισμοι της κυβέρνησης στο χωρο της ενεργειας ειναι τραγικοι.Αφου εγκατελειψε το μοντελο της μικρης ΔΕΗ συμφωνησε στην συνεχεια με την τροικα να περιοριστει η περιουσια της ΔΕΗ στο 50 % χωρις κανενα ανταλλαγμα για την εταιρία. Μια τζαμπα ιδιωτικοποιηση χωρις προηγουμενο σε ολοκληρη την Ευρώπη".

Από την πλευρά του ο Τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας υποστήριξε ότι" το θεμα διασωση της ΔΕΗ και διασφαλισης της επομενης μερας ωστε να προσφερει στους εργαζομενους ειναι πρώτιστο κ δίνουμε ξεκαθαρες λυσεις μεσα απο το προγραμμά μας".

Ο γραμματέας προγράμματος Γιώργος Στεργίου τόνισε ότι

"αναφορικά με παλιοτερες δηλωσεις τσιπρα περι ειδικου δικαστηριοου , τοτε ο ιδιος θα έπρεπε να παραπεμψει τον ιδιο το εαυτο του για το υπερταμείο που περιλαμβάνει τα παντα εκτός απο την ακρόπολη"