Ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών θα γίνει σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να πειστούν οι θεσμοί να επιστρέψουν στην Αθήνα.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία 24ωρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις από την κυβέρνηση διαρρέεται ένα κλίμα προσέγγισης, υπό την έννοια ότι μπορεί οι συνομιλίες να παραταθούν και για μια ακόμη μέρα.
Τα θέματα που μένει να διευκρινιστούν είναι αν το ΔΝΤ θα επιμείνει στην μείωση του αφορολόγητου και σε ποιο ύψος, ποιες συντάξεις θα μειωθούν και πόσο, τα εργασιακά αλλά και η πώληση μονάδων της ΔΕΗ>
Στην κυβέρνηση πάντως επικρατεί σκεπτικισμός. Από τη μια η κατάσταση της οικονομίας διαρκώς χειροτερεύει και η καθυστέρηση κοστίζει, από την άλλη όμως δεν αισθάνονται σίγουροι πως και εάν αποδεχθούν όλες τις απαιτήσεις των δανειστών, θα επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα. Αντιθέτως, αν και επισήμως μιλούν για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, προετοιμάζονται ήδη για το σενάριο συμφωνίας στις 22 Μαΐου -ή και αργότερα.