Για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, με το κλίμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, να περιγράφεται ως προβληματισμού και ανησυχίας. 

Η ενημέρωση των βουλευτών, που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, πραγματοποιήθηκε ενόψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου, όπου στόχος έως τότε είναι να κλείσουν τα τεχνικά θέματα και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπουργοί έδειξαν ότι οι δανειστές είναι αμετακίνητοι ως προς τα εργασιακά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι δανειστές εμφανίζονται ανυποχώρητοι σε σκληρές απαιτήσεις, απαιτώντας εδώ και τώρα τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, χαρακτηρίζεται θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά προχωρούν μαζί μέτρα και αντίμετρα με τους οι βουλευτές σημειώνουν την ανάγκη να στηριχθούν τα πιο αδύναμα στρώματα και ταυτόχρονα να υπάρξει και αναπτυξιακή προοπτική.

Αρκετοί από τους βουλευτές επεσήμαναν την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Πάντως, στην Κ.Ο. οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται να ζήτησαν από τους δύο κορυφαίους υπουργούς συνεχή ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και των ανωτάτων καθοδηγητικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επισήμανε πως «υπήρξε έντονος προβληματισμός και αγωνία από την πλευρά των βουλευτών, ενώ είπε πως θα υπάρξει η ταυτόχρονη νομοθέτηση και εφαρμογή των μέτρων και των αντίμετρων προσθέτοντας «ισχύει ότι έχει πει ο κ. Μοσκοβισί».