Οι διαφορές που υπάρχουν στα ζητήματα των εργασιακών παραμένουν το μεγάλο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών για το κλείσιμο της αξιολόγησης σύμφωνα με όσα ανέφερε στο parapolitika.gr κορυφαία κυβερνητική πηγή.
Η συγκρατημένη αισιοδοξία που εξέφρασε νωρίτερα στο parapolitika.gr κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας συνεχίζει να επικρατεί αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά "οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και αυτό είναι καλό".

Νωρίτερα πηγές του Υπουργείου Οικονομικών έκαναν λόγο για δύο έως τρία ζητήματα το οποία βρίσκονται σε εκκρεμότητα, που τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση θα κλείσει.

Παράλληλα την άποψη ότι σημειώθηκε «κάποια» πρόοδος στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς, εξέφρασε και εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

«Κάποια πρόοδος σημειώθηκε στο γύρο των διαπραγματεύσεων αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ όλων των πλευρών από τις έδρες τους με στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.