Ετοιμος για συμβολικές, αλλά και ουσιαστικές πολιτικές διαμάχες γύρω από μεταρρυθμίσεις που αγγίζουν τον πυρήνα της φιλοσοφίας της κυβέρνησης, όπως είναι η αξιολόγηση στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και οι αλλαγές στο εργασιακό και στο Ασφαλιστικό, φαίνεται πως είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το τελευταίο διάστημα, πίσω από τον θόρυβο που σηκώνουν υποθέσεις που τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας, όπως είναι η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα ή η σύλληψη του Δ. Λιγνάδη, εξελίσσεται μια ακήρυχτη σύγκρουση στα σχολεία, με τους συνδικαλιστές και των δύο βαθμίδων να εναντιώνονται στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
Τις προάλλες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο ψηφιακό συνέδριο «Innovative Greeks», που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

Σε μια αποστροφή του λόγου του είπε: «Προφανώς διδάσκουμε τα παιδιά μας και στο σπίτι, αλλά πρέπει να διδάσκουμε αυτές τις δεξιότητες στο σχολείο. Και αυτό απαιτεί θεμελιώδη επανεκτίμηση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Και θα πάρει χρόνο. Αυτές δεν είναι εύκολες αλλαγές. Και όταν πρόκειται για τα πανεπιστήμιά μας, αλλά και τα σχολεία, η αξιολόγηση είναι προφανώς ιδιαίτερα σημαντική. Εχω υπάρξει απολύτως ειλικρινής όταν ανέφερα στα πανεπιστήμιά μας ότι ένα συγκεκριμένο τμήμα της χρηματοδότησης θα συνδεθεί με την ανεξάρτητη αξιολόγηση της απόδοσής τους».

Αξιολόγηση σχολικών μονάδων 

Η χώρα μας μαζί με τη Βουλγαρία είναι τα μόνα δύο κράτη της Ε.Ε. όπου δεν γίνεται αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι ενήμερο ότι, παρά τον νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι, οι στάσεις εργασίας που κηρύσσουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δασκάλων και καθηγητών εμποδίζουν την εφαρμογή του, και παρακολουθεί το ζήτημα με προσοχή, έχοντας ως «plan B» την αυστηροποίηση της στάσης της διοίκησης, για να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους εκπαιδευτικούς 

Εξάλλου, μέσα στην άνοιξη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με στόχο να ξεκινήσει να εφαρμόζεται με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο.

Η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως, επί του παρόντος συνεχίζει τον διάλογο με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας είναι «αυτονόητο εργαλείο για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, προς όφελος των παιδιών μας, όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης»

Και η αγορά εργασία σε πρώτο πλάνο

Παράλληλα, προχωρά η ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου για την αγορά εργασίας, καθώς και η μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης με τη θέσπιση και εφαρμογή νέας και με τη συγκρότηση νέου φορέα κοινωνικής ασφάλισης για τη νέα, κεφαλαιοποιητική επικουρική ασφάλιση.

H μετατροπή του συστήματος της υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης από διανεμητικό σύστημα νοητής κεφαλαιοποίησης σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα καθορισμένων εισφορών για όλους τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας αποτελεί μία από τις κομβικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για το 2021.
Εστω και αν θεωρείται βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Το πρωθυπουργικό επιτελείο είναι προετοιμασμένο για την αντιπαράθεση στο πεδίο αυτό, αλλά και στο εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει σύντομα ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης προς δημόσια διαβούλευση.

«Οταν αφήσουμε πίσω μας την πανδημία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «η προτεραιότητα προφανώς θα είναι όχι μόνο να διασφαλίσουμε τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων, αλλά, ειδικά στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου παρατηρείται υψηλή εγγενής ανεργία, να δημιουργήσουμε και νέες, βιώσιμες θέσεις εργασίες, που θα πληρώνονται καλά, μετά την πανδημία».

Νομοσχέδιο από το υπουργείο Εργασίας

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επιδιώκει να συνδυάσει δύο στόχους: την ανταγωνιστικότητα, έτσι ώστε να δημιουργούνται καινούργιες, καλές δουλειές στην Ελλάδα, αλλά και την προστασία των εργαζομένων.
Αναμένεται να περιλαμβάνει αλλαγές στις γονικές άδειες, καθώς θα προβλέπεται πια γονική άδεια και για τους πατεράδες, μέτρα σε σχέση με τη σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας, μέτρα που αφορούν στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εκσυγχρονισμό των προβλέψεων σε σχέση με τον συνδικαλισμό και καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας.