Κάλεσμα για έναν νέο φορέα απευθύνει η «Ώρα Αποφάσεων» - η πρωτοβουλία των Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη-Ραγκούση - με ανάρτηση της στο Facebook.

“Απευθυνόμαστε σε όλους που μοιράζονται την αγωνία μας για το μέλλον της χώρας μας. Στους ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής που καθημερινά δοκιμάζονται, και μαζί σε αυτούς που έμειναν χωρίς δουλειά, στους νέους και στις νέες που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Σε όλους τους πολίτες που, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, οδηγήθηκαν στην αποχή και την αποστασιοποίηση”, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Τετάρτη, στην κεντρική τους εκδήλωση, τα στελέχη της Ώρας Αποφάσεων αναμένεται να προχωρήσουν στη μετεξέλιξη της πρωτοβουλίας τους, ανακοινώνοντας τη συγκρότηση πολιτικού φορέα.

Εκεί, αναμένεται να παρουσιάσουν την ιδρυτική πολιτική διακήρυξή τους, ορισμένα από τα ονόματα που στηρίζουν το εγχείρημα, ενώ την επομένη θα ανακοινωθεί η ιστοσελίδα τους, καθώς και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής μελών και εθελοντών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διερευνητικές επαφές προκειμένου να αναζητηθεί η φόρμουλα ενδεχόμενης συνεργασίας του Ποταμιού με την «Ωρα Αποφάσεων» 

Για την εξέλιξη αυτή έχει προειδεασει ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού, σημειώνοντας πρόσφατα πως «με τους Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη κάνουμε πολιτική κουβέντα και έχουμε συμφωνήσει ότι το Κίνημα του Κέντρου περιλαμβάνει το Ποτάμι που είναι μια νέα δύναμη, εκείνους που έχουν θετικό στίγμα από το παρελθόν, που είναι οι τρεις, αλλά και τις νέες δυνάμεις που πρέπει να προστεθούν».

Ολόκληρo το κείμενο της "Ώρας Αποφάσεων" στο Facebook:

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

Απευθυνόμαστε σε όλους που μοιράζονται την αγωνία μας για το μέλλον της χώρας μας. Στους ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής που καθημερινά δοκιμάζονται, και μαζί σε αυτούς που έμειναν χωρίς δουλειά, στους νέους και στις νέες που βρίσκονται σε αδιέξοδο. Σε όλους τους πολίτες που, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι, οδηγήθηκαν στην αποχή και την αποστασιοποίηση.

Η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη φάση της νεώτερης ιστορίας της, χωρίς διαφαινόμενη θετική προοπτική, Η ελπίδα έχει χαθεί. Η υπομονή και η προσμονή έχουν εξαντληθεί.

Ήρθε η ώρα των υπεύθυνων αποφάσεων για όλους μας.

Ήρθε η ώρα να δούμε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, χωρίς ωραιοποιήσεις αλλά και δίχως φόβο.

Ήρθε η ώρα να σταθούμε απέναντι σε όσα χρεοκόπησαν την Ελλάδα: τον κρατισμό, τον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό. Απέναντι στις δυνάμεις του εθνικολαϊκισμού, της ήσσονος προσπάθειας και της συντήρησης.

Ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι αληθινά προοδευτικό και εθνικά συμφέρον. Να διαχωρίσουμε την πρόοδο από την δεξιά και αριστερή συντήρηση.

Κυρίως, ήρθε η ώρα να σχεδιάσουμε την Ελλάδα του αύριο, με αίσθημα ευθύνης, με γνώση και αποτελεσματικότητα.

Όλα αυτά χρειάζονται ένα νέο υποκείμενο. Έναν νέο φορέα, με σεβασμό στο παρελθόν αλλά με το βλέμμα στο μέλλον. Χρειάζονται την ένωση των διαθέσιμων δυνάμεων με νέες δομές, νέο περιεχόμενο και οδηγό μια γνήσια προοδευτική πρόταση για την εκ βάθρων ανόρθωση της χώρας.

Είναι η ώρα των αποφάσεων στον προοδευτικό χώρο. Η ώρα που ή θα παγιωθούν τα αδιέξοδα ή θα αλλάξουν οι συσχετισμοί πολιτικής δύναμης που διαμορφώθηκαν μέσα στην κρίση -και εξαιτίας της. Η στιγμή είναι ιστορική και η ανταπόκριση μάς αφορά όλους.

Σας καλούμε να παλέψουμε όλοι μαζί, ως ενεργοί πολίτες, για την Ελλάδα της παραγωγής και της δικαιοσύνης.