Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, τόνισε ότι η κυβέρνηση "έχει ζορίσει" τη μεσαία τάξη, επειδή έδωσε προτεραιότητα στα φτωχά στρώματα. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος εκτιμήσεις σχετικά με τον χρόνο που θα επανέλθει η ελληνική οικονομία στο δρόμο της ανάπτυξης. 

Ακόμη ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι "η αξιολόγηση θα κλείσει πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι φαίνεται". Μάλιστα αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η προτροπή στο να μην παρακολουθεί ο λαός τα όσα γράφουν οι εφημερίδες. "Να μην πιστεύετε αυτά που βλέπετε και αυτά που είναι στις εφημερίδες ειδικά στους τίτλους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Έχουμε λύσει τα βασικά πολιτικά ζητήματα και τώρα θα κλείσουμε τα μικρά" είπε ακόμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση του για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα".

"Αυτό, θα είναι ένα πολύ μεγάλο σήμα για τις αγορές, θα δώσει και το σήμα για την ποσοτική χαλάρωση (QE) με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό για τη ρευστότητα" πρόσθεσε.

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι "την Πέμπτη θα υπάρχει συνέντευξη Τύπου για μία νέα πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση" και ανέφερε ότι πλέον "έχουμε καταφέρει να συνδέσουμε τις καταθέσεις με προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις".