Στα δυο στενά βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση. Δέχεται ασφυκτικές πιέσεις τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό και γι αυτό δεν κλείνει την αξιολόγηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να αποδεχθεί - ιδιαίτερα μετά το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε - να βάλει την υπογραφή του και στη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων που πλήττουν κυρίως τους αδύναμους και στερούνται κάθε αριστερό πρόσημο, όπως επισημαίνει η Πειραιώς. Την ίδια στιγμή θεωρεί ότι και οι δανειστές ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη των απαιτήσεων τους, στέλνουν το μήνυμα ότι μπορεί και να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. Γι αυτό και θεωρεί ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Να γίνουν πρόωρες εκλογές ή ο Τσίπρας να προσπεράσει κι αυτόν τον κάβο και να τις πάει όσο πιο πίσω μπορεί καταδικάζοντας όμως τη χώρα στην αβεβαιότητα και βυθίζοντας την οικονομία.

"Με αυτήν την κυβέρνηση ούτε ο μάντης Κάλχας δεν μπορεί να μαντέψει τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή" είπε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. στα Parapolitika.gr.

"Ο ίδιος θα προτιμούσε να αποφύγει τις εκλογές πάση θυσία αναμένοντας τον Σουλτς στις γερμανικές εκλογές και ελπίζοντας να φύγει από υπουργός οικονομικών ο Σόιμπλε" συνέχισε. "Αν όμως θα έχει διαρροές στους κυβερνητικούς βουλευτές δεν θα πάει καθόλου τα μέτρα στη Βουλή και θα προσφύγει σε εκλογές στήνοντας σκηνικό ρήξης".

Όσο για τα σενάρια περί οικουμενικής ή κυβέρνησης ειδικού σκοπού που η ΝΔ κατηγορεί το Μαξίμου ότι τα διακινεί, το στέλεχος σχολίασε χαρακτηστικά ότι "για λόγους τακτικής και αποπροσανατολισμού τα λένε, ξέρουν ότι δεν έχουν καμία βάση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός τελεία και παύλα."

Το θέμα της πολιτικής εξαέρωσής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο επίκεντρο του πρωινού καφέ της ΝΔ. Σχολιάστηκε Ιδιαίτερα το γεγονός ότι το site του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου ανήρτησε δημοσκόπηση (Palmos) που δείχνει το πάλαι ποτέ κόμμα της αριστεράς να κινείται γύρω στο 10% χωρίς αναγωγή ψήφου. Ισως ήταν και ένα εσωκομματικό καμπανάκι. Αν αποδράσει τώρα ο Τσίπρας μπορεί και να παραμείνει δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά το γαλάζιο ηγετικό επιτελείο. Αν όχι ο κατήφορος του δεν θα έχει σταματημό.

Σε ερώτηση 32 βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Δημήτρη Σταμάτη που κατατέθηκε χθες αργά το απογευμα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη τονίστηκε ότι  "είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι οι κακοποιοί αυτοί μετά την αποφυλάκιση τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας". "Οι συνέπειες της παραμονής τους είναι αυταπόδεικτες τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας" ανέφεραν και ρρωτώνται οι υπουργοί:

1.Πόσοι αλλοδαποί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με το ν. 4322/2015;

2.Πόσοι εξ΄ αυτών έχουν απελαθεί; 

3. Αν δεν έχουν απελαθεί με ποιά αιτιολογία η Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην άμεση απέλασή τους;

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές:

1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, βουλευτής Επικρατείας

2. ΒΑΓΙΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , βουλευτής Χαλκιδικής

3. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , βουλευτής Σερρών

4. ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , βουλευτής Λακωνίας

5. ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , βουλευτής Λάρισης

6. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ , βουλευτής Λαρίσης

7. ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ , βουλευτής Β΄ Αθηνών

8. ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ , βουλευτής Αργολίδος

9. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ , βουλευτής Δράμας

 10. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ , βουλευτής Καστοριάς

11. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΆΝΝΑ , βουλευτής Β΄Αθηνών

12. ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , βουλευτής Α΄ Πειραιώς

13. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ , βουλευτής Καβάλας

14. ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , βουλευτής Τρικάλων

15. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης 

16. ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ , βουλευτής Μαγνησίας

17. ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ , βουλευτής Λευκάδος

18. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , βουλευτής Θεσπρωτίας

19. ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ , βουλευτής Επικρατείας

20. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ , βουλευτής Έβρου

21. ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ , βουλευτής Κορινθίας

22. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ , βουλευτής Ημαθίας

23. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ , βουλευτής Πρεβέζης

24. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ . βουλευτής Α΄ Αθηνών

25. ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ , βουλευτής Αττικής

26. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , βουλευτής Πέλλης

27. ΒΛΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ , βουλευτής Αρκαδίας

28. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ , βουλευτής Επικρατείας

29. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ , βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης

30. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ , βουλευτής Εύβοιας

31. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ , βουλευτής Β΄Αθηνών

32. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ,βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης