Για θετικά αποτελέσματα που υπήρξαν στη συνεδρίαση του Eurogroup κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς ωστόσο, να αναφέρεται για τα μέτρα 3,6 δισ. από μείωση συντάξεων και αλλαγές στο αφορολόγητο που συμφωνήθηκαν. 

 «Επετεύχθη ο στόχος για μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων και αντιμέτρων για το 2019 και 2020», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τη σημερινή προκαταρκτική συμφωνία στο Eurogroup.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στα εργασιακά συμφωνήθηκε η επαναφορά στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα, με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις από το Σεπτέμβριο του 2018, τόσο με την αρχή της επεκτασιμότητας όσο και με αυτή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, προσθέτοντας ότι αποκρούστηκαν λοκ άουτ και αύξηση ορίου ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές τα θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα του 2016, καθώς και οι συνομιλίες του έλληνα πρωθυπουργού σε κορυφαίο επίπεδο συνέβαλαν καθοριστικά στο να βρεθεί κοινό έδαφος και λύση στο Eurogroup.

Τέλος, σημειώνουν ότι στην τελική συμφωνία θα περιλαμβάνεται πακέτο θετικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ που θα αφορούν την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους καθώς και σειρά αλλαγών στον ΕΝΦΙΑ κα τη φορολογία εισοδήματος.