«Το 2007 - 2009 η οικονομία του ξέφυγε του Καραμανλή ο τότε πρωθυπουργός το κατάλαβε ζήτησε από τον Παπανδρέου να συνεννοηθούν γιατί η χώρα πάει στα βράχια αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση και ακολούθησαν οι εκλογές. Στη συνέχεια λάβαμε την  αρνητική απάντηση των ξένων για δανεισμό με δεδομένο ότι είχαμε έλλειμμα 35 δις ευρώ»,  δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο εκ των επικεφαλής της "Ώρας Αποφάσεων", Γιώργος Φλωρίδης.

Τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο έκανε πολλά καλά αλλά και ευθύνεται για το ότι έφτασε η χώρα εδώ που έφτασε.  

Κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι ίδιος διέσπασε το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του 2015 για να το διαλύσει και επέστρεψε όχι στο ΠΑΣΟΚ αλλά με το διασπαστικό κόμμα που έφτιαξε και τώρα όλοι μαζί παριστάνουν την δημοκρατική συμπαράταξη και πρόσθεσε: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να λάβει το μήνυμα του κόσμου που θέλει ένα νέο φορέα που θέλει έναν νέο κόμμα που θα έχει να πει πράγματα για την πορεία της χώρας. Πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία ο κόσμος θέλει κάτι καινούριο και αυτό προϋποθέτει να κάνουμε εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και πάλι από τη βάση, ηγεσία όμως του κόμματος αντέδρασε και μας έβρισε έδειξε έτσι ότι η ηγεσία παραμένει κλεισμένη στο φρούριο της.

Χρειάζεται εθνικό πρόγραμμα που να λέει χρεωκοπήσαμε για αυτό και πρέπει να κάνουμε αυτά για να παράξουμε προϊόντα χρήσιμα και εμπορεύσιμα προς το εξωτερικό».

Ο κ Φλωρίδης υποστήριξε ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ένα μεγάλο πολιτικό λάθος  το Μάιο του 2010, καθώς έπρεπε τότε να κάνει εκλογές και εκεί να έπαιρνε καθαρή εντολή και να προχωρήσει .

Ο Τσίπρας διδάχτηκε από αυτό και έκανε εκλογές φτιάχνοντας μια πλειοψηφία για να τα υποστηρίξει όλα αυτά. Ο νυν πρωθυπουργός ήρθε χωρίς σχέδιο και άγνοια και θεώρησε ότι θα παραδοθεί η Μέρκελ και ο Σόιμπλε στα πόδια του ενω πληρώσαμε μετά πολύ ακριβά τον Βαρουφάκη και το δημοψήφισμα που θεωρούσε ο κ. Τσίπρας ότι θα χάσει» και πρόσθεσε:  «o κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι βουλιμικοί με την εξουσία και με τα χαμηλα εισοδήματα που είχαν δεν πρόκειται να αφήσουν την εξουσία».  

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μεταρρυθμιστικό οίστρο αλλά έχει κάνει γαργάρα τα πάντα, υποτάχτηκε στο κόμμα του. Τσιμουδιά για το ασφαλιστικό και  το φορολογικό, ή θα πάμε για να φτιάξουμε την παραγωγική δυνατότητα της χώρας , η δεν σώζεται το έργο»...  

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργου Φλωρίδη στον Γιώργο Τράγκα:

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η επιστροφή του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ είναι ωφέλιμη ή επιζήμια

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα που κυβέρνησε τη χώρα, προσέφερε πολλά στη χώρα ευθύνεται και για πολλά επίσης. Σαφώς ως κόμμα που κυβέρνησε επί πολλά χρόνια έχει την μεγάλη του ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε στο σημείο που έφτασε εδώ και 7 χρόνια.

Η λεγόμενη επιστροφή του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι επιστροφή του κ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ αυτή είναι η πλάκα της υπόθεσης.

Ο κ. Παπανδρέου διέσπασε το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο του ’15 με σκοπό να το διαλύσει, τώρα επέστρεψε όχι στο ΠΑΣΟΚ αλλά με το διασπαστικό κόμμα που έφτιαξε και παριστάνουν όλοι μαζί τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός λέει ότι δεν είναι ΠΑΣΟΚ αλλά είναι κάτι άλλο το οποίο συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.

Αυτά τα καταλαβαίνει ο κόσμος, ξέρει ότι αυτού του είδους οι συνεννοήσεις δεν έχουν να κάνουν με τίποτε άλλο παρά μόνο με το μοίρασμα κάποιων

ελάχιστων βουλευτικών εδρών και από αυτή την έννοια ο κόσμος αντιδρά. Ο κόσμος της παράταξης κατά ένα μεγάλο μέρος μετακινήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα μετακινείται από τον ΣΥΡΙΖΑ άλλοι προς τη ΝΔ άλλοι πουθενά όμως δεν βλέπω παρά ελάχιστους να επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα έπρεπε να προβληματίζει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί συμβαίνει.

…η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν εννοεί να πιάσει το μήνυμα της κοινωνίας, ότι αν θέλετε να ξαναμαζευτεί αυτός ο χώρος θα πρέπει να μαζευτεί σε κάτι καινούργιο, σε έναν καινούργιο πολιτικό φορέα που θα έχει να πει καινούργια πράγματα για τα προβλήματα της χώρας.

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Εμείς ως Ώρα Αποφάσεων είπαμε ότι πρέπει να αφουγκραστούμε την κοινωνία, ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο, μας θέλει όλους μαζί αλλά σε κάτι καινούργιο και η βασική προϋπόθεση της δημιουργίας του καινούργιου είναι να κάνει εκλογές ηγεσίας από τη βάση. Απέναντι στην πρόταση αυτή η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με ύβρις. Έδειξε ότι η ηγεσία παραμένει κλεισμένη σε ένα πολύ μικρό φρούριο εκεί το οποίο διαρκώς χάνει έδαφος και κάποια στιγμή θα τελειώσει.

Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα έκλεισε πιστεύω τον ιστορικό του κύκλο και αν θέλαμε να πάμε σε μια αναγεννητική προσπάθεια αυτή θα έπρεπε να γίνει στη δημιουργία ενός καινούργιο που το καινούργιο θα πρέπει να πει καινούργια πράγματα για την Ελλάδα αλλιώς δεν έχει νόημα να υπάρξει.

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Καμία από τις παρατάξεις όλου του πολιτικού φάσματος δεν ανέλαβε την ευθύνη για να φτιάξει το δικό μας εθνικό πρόγραμμα.

Να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι χρεοκοπήσαμε για αυτούς τους λόγους άρα πρέπει να κάνουμε αυτά τα πράγματα, αυτά έχουν αυτές τις συνέπειες να καθίσουμε να τις υποστούμε αλλά να ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα βγούμε γρήγορα από την υπόθεση αυτή. Κανένας δεν κάθεται να σκεφτεί ότι το μεγάλο μας πρόβλημα είναι και θα συνεχίσει να είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση και αναδιάρθρωση της χώρας δηλαδή να κάτσουμε να βγάλουμε τίποτα φασόλια και φακές, να παράξουμε κανένα σύγχρονο προϊόν για να μπορούμε να φάμε, να αντικαταστήσουμε τα εισαγόμενα ή να εξάγουμε διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα.

Για τον κ. Τσίπρα

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία εκμεταλλευόμενος με έναν απίστευτο τρόπο την αποτυχία του παλιού πολιτικού συστήματος. Είπε πάρα πολλά ψέματα και κατά τη διάρκεια που ήταν στην αντιπολίτευση άσκησε κανονική βία πάνω στο σώμα του παλιού πολιτικού συστήματος αλλά και στο σώμα της κοινωνίας.

Ήρθε με πάρα πολλά ψέματα, ήρθε με άγνοια των διεθνών συσχετισμών, ήρθε χωρίς κανένα σχέδιο για την Ελλάδα και ήρθε με μια αίσθηση ότι θα απειλήσει την Μέρκελ και το Σόϊμπλε και αυτοί θα το βάλουν στα πόδια και θα παραδοθεί η Ευρώπη στον Τσίπρα. Διαπίστωσε πολύ γρήγορα ότι αυτό δεν γίνεται και στη συνέχεια με το Βαρουφάκη μπήκαμε σε μια τρομακτική περιπέτεια την οποία την έχουμε πληρώσει πάρα πολύ ακριβά.

Έκανε ένα δημοψήφισμα πιστεύοντας ότι θα το χάσει για να μπορεί να πείσει τους δικούς του ο λαός όμως ψήφισε όχι και το όχι το έκανε ναι. Με

αυτό έδειξε ότι ήταν ήδη αποφασισμένος να παραδοθεί και να παραδοθεί χωρίς καμία μάχη και χωρίς κανένα σχέδιο.

ΔΗΜ.: Πήγε όμως στις εκλογές …

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Αυτό, κατ’ αναλογία, είναι το πρώτο μεγάλο πολιτικό λάθος που έκανε ο Παπανδρέου τότε. Ο Παπανδρέου όταν ήρθε η ιστορία των μνημονίων το 2010 έπρεπε να κάνει εκλογές. Θα εξηγούσε τον κόσμο «αυτά βρήκαμε, αλλιώς τα υπολογίζαμε, αυτό έχουμε μπροστά μας αποφασίστε τι θέλετε» και εκεί να έπαιρνε μια καθαρή εντολή και να προχωρούσε. Δεν το έκανε και αυτό ήταν τρομακτικό πολιτικό λάθος.

Ο Τσίπρας είχε διδαχτεί από αυτό και έκανε εκλογές γιατί ήθελε να φτιάξει μια πλειοψηφία κοινοβουλευτική τέτοια που να του επιτρέψει να υποστηρίξει όλα αυτά.

Για την περίοδο Καραμανλή

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Το 2007-2009 του «έφυγε» του Καραμανλή η οικονομία. Ο Καραμανλής καταλαβαίνει ότι εκτροχιάζεται η οικονομία, πάμε στα βράχια, λέει του Παπανδρέου «κάνε μια προσπάθεια να συνεννοηθούμε μπας και συμμαζευτεί η ιστορία και τη γλιτώσουμε». Ο Παπανδρέου του λέει «όχι, λεφτά υπάρχουν», και τον απειλεί με πρόωρες εκλογές. Ο Καραμανλής το βουτάει αυτό και σου λέει έτσι είσαι; Εκλογές τώρα. Πάρτο πάνω σου!

Εκεί λοιπόν έρχεται η στιγμή που μας λένε οι ξένοι «δεν σας δανείζουμε γιατι το έλλειμμά σας για το 2010 είναι 35 δις από τα οποία 10 δις είναι για τους τόκους που χρωστάτε της χρονιάς εκείνης και τα 25 δις είναι γα να λειτουργήσει το κράτος». Εκείνη την περίοδο το σύνολο των μισθών και των συντάξεων του δημοσίου ήταν 22 δις και εμάς μας λείπουν 25 δις, εκεί το βλέπουν οι ξένοι.

…Εμείς πήγαμε στο Σόϊμπλε και του λέμε «μπορείτε να μας βρείτε τα 25 δις να συνεχίσουμε να υπάρχουμε;» και μας λέει ο Σόϊμπλε «θα τα βρω και θα σας τα δώσω». Η δική μας η ευθύνη είναι ότι τότε αντί να φτιάξουμε εμείς το δικό μας πρόγραμμα και να τους παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για το ασφαλιστικό , για το φορολογικό, για την αναδιοργάνωση της διοίκησης …

ΔΗΜ.: Και διαφώνησε ο Σαμαράς μαζί σας, διαφώνησε ο Παπανδρέου μαζί σας

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Βεβαίως ναι. Δεν κάνανε πρόγραμμα από την ώρα που σε φωνάζει ο ξένος και σου λέει συμμαζέψου και εσύ λες δεν μπορώ να σου κάνω πρόγραμμα φέρε μου το δικό σου, ήρθε το δικό τους. Όλοι κάνανε το ίδιο λάθος, αντί να παρουσιάζουμε εμείς τις δικές μας προτάσεις ατ φόρτωναν στους ξένους πιστεύοντας ότι έτσι θα τα καταπιεί πιο εύκολα ο ελληνικός λαός.

Ερωτηθεις αν πιστεύει ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Η εμπειρία που έχουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η εξής , το ’15 έκανε ότι έκανε, όταν στουκάρισε δηλαδή πάνω στο ευρωπαϊκό τοίχος, έκανε ότι έκανε για να λύσει το θέμα του εσωτερικά… σήμερα

καταλαβαίνω ότι πάλι κάνει το ίδιο. Ενώ τα έχει δεχτεί όλα δεν έχει τρόπο να το περάσει στο εσωτερικό του. Η Ελλάδα επί δύο χρόνια σέρνεται επειδή ο Τσίπρας, ενώ είναι διατεθειμένος να υπογράψει τα πάντα και άλλα τόσα, δεν έχει εύκολους τρόπους να το περνάει στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

ΔΗΜ:… Βλέπετε ότι ο Τσίπρας είναι «βουλιμικός» για την καρέκλα;

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω δει τα πόθεν έσχες τους έχω δει κάτι εισοδήματα της συμφοράς, τώρα αυτοί βρίσκονται πάνω στις ωραίες βουλευτικές αποζημιώσεις τι θα αφήσουν τη Βουλή εύκολα;

Για τον κ. Μητσοτάκη

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με έναν μεταρρυθμιστικό οίστρο αλλά έχει κάνει γαργάρα τα πάντα τώρα. Γαργάρα κανονική!

ΔΗΜ.: Που έχει υποταχτεί στο κόμμα του ή στους Γερμανούς;

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ: Στο κόμμα του. Το κόμμα του του λέει άσε τώρα τις εξυπνάδες και τους εκσυγχρονισμούς και τις μεταρρυθμίσεις, μπαλαμούτιασέ το το θέμα, μη πάς σε πρόγραμμα με γωνίες. Στο ασφαλιστικό, τσιμουδιά, στο φορολογικό, τσιμουδιά!

Εδώ ή θα πάμε να φτιάξουμε την οικονομική μας δυνατότητα, την παραγωγική μας δυνατότητα για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας ή δεν σώζεται το έργο και αν βάλουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα στην Ελλάδα πιστέψτε με ότι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί θα τα βρούμε δηλαδή πως θα βάλουμε την Ελλάδα να δουλέψει.