Η τοπική αυτοδιοίκηση μου αρέσει καθώς σημασία έχει τι κάνεις και κάθε σου πράξη καλή ή κακή μπαίνει στο μικροσκόπιο και παράγει συνέπειες δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.   Κληθείς να σχολιάσει τα μνημόνια και το πόσο παθητικός είναι ο Έλληνας είπε πως όλοι ζούμε μια ματαίωση μια διάψευση. Σημείωσε ότι ζούμε μια κρίση νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος όλων των θεσμών και σημείωσε πως οριστική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά και εύκολες λύσεις.  

Τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση και συμπλήρωσε πως  ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ένας άνθρωπος αποφασιστικός, ειλικρινής, έντιμος, ένας άνθρωπος που στα δύσκολα θέλεις να έχεις δίπλα σου. Ανέφερε πως δεν μπορούμε να λέμε ότι για όλα φταίει ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι ευθύνες μικρότερες ή μεγαλύτερες έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις … Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο κ. Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες καθώς είναι η μακροβιότερη κυβέρνηση στα μνημόνια. Είπε πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι μπετόν και ότι θέλει το περνάει στη Βουλή.  

Αναφερόμενος στα θέματα της περιφέρειας του και συγκεκριμένα την ανεργία ανέφερε πως είναι 27 με 28% …και πως για την αντιμετώπιση της έχει δρομολογήσει -μεταξύ άλλων- το περιφερειακό πάρκο εξυγίανσης με ιδιωτικά και κοινοτικά χρήματα ενώ είπε πως ιδρύονται κέντρα υποστήριξης επιχειρηματικότητας   Κληθείς να απαντήσει εάν αυτοπροσδιορίζεται ως δεξιός είπε πως «απεχθάνεται τις ταμπέλες και τις εύκολες κατηγοριοποιήσεις και αρνείται να φορέσει ένα κοστούμι όταν έχει αλλάξει όλος ο πλανήτης» ενώ πιο συγκεκριμένα κληθείς να απαντήσει για τις ταμπέλες «μητσοτακικός, σαμαρικός, καραμανλικός» είπε χαρακτηριστικά «πιο παρωχημένες κατηγοριοποιήσεις...πεθαίνεις!».  

Αναφέρθηκε στο ανθρωπιστικό έργο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τονίζοντας πως μοιράζονται καθημερινά 4.000 γεύματα στα σχολεία της περιοχής και εάν μπορούσαν θα μοίραζαν 6.000.   «Η κρίση είναι πολύ μεγάλη. Είναι μύθος ότι τελείωσε η ανθρωπιστική κρίση επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Έχουμε λιποθυμίες μαθητών και στα δικά μας σχολεία. Δίνουμε τρόφιμα σε 12.000 οικογένειες» τόνισε.  

Τέλος ερωτηθείς για το εάν προτίθεται να παντρευτεί με γνωστή τηλεπαρουσιάστρια-δημοσιογράφο είπε «ποιος νοιάζεται αν θα παντρευτώ; Όσο γυάλινοι πρέπει να είναι οι τοίχοι των γραφείων των δημόσιων προσώπων, τόσο κανονικοί πρέπει να είναι οι τοίχοι των σπιτιών τους».