«Δεν υπάρχει πολιτική ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Μαδούρο», δηλώνει ο βουλευτής του κόμματος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 και την εκπομπή «Σεμνά και ταπεινά» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο.

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι αντί να μιλήσουμε για τη δικιά της τη χώρα, για το τι συνέβη πριν 50 χρόνια γίνονται κατά τη γνώμη μου κάτι ανιστόρητοι, αθέμιτοι συσχετισμοί με αυτά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. Εγώ δεν έκανα τίποτα άλλο παρά ως πρόεδρος της επιτροπής φιλίας με τη Βενεζουέλα, παρουσίασα τα στοιχεία του ΟΗΕ για την κατάσταση στη χώρα αυτή και βέβαια σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει και οποιαδήποτε άλλη πολιτική ταύτιση. Επομένως μη κάνετε, τη σημερινή ιδιαίτερα μέρα, τέτοιους συσχετισμούς.

Ο στόχος είναι προφανής, βάζουμε το όπλο στην πλάτη του Μαδούρο για να χτυπήσουμε τη κυβέρνηση τη σημερινή», δηλώνει ο βουλευτής.

Απαντώντας στην κριτική πως κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι «Μαδουροτσολιάδες», ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης τόνισε πως «δεν είμαι οπαδός της φασιστικής αρχής της συλλογικής ευθύνης. Σέβομαι πάρα πολύ την ιστορία και τους αγώνες ανθρώπων με τους οποίους δεν συμφωνώ και θέλω από αυτή την άποψη να μην ενοχοποιούμε συλλήβδην, κάποιοι πετάξαν εντελώς ανιστόρητα αυτού του είδους τους χαρακτηρισμούς. Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να απολογούμαι για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνομαι.

«Μια ολόκληρη γενιά έχει μεγαλώσει είτε με τον ιστορικό αναλφαβητισμό είτε με την επιλεκτική μνήμη με αποτέλεσμα πάνω σε αυτό το έδαφος και στην ανέχεια που έχει δημιουργήσει η κρίση να φυτρώνει το «άνθος του κακού». Και αναφέρομαι ότι σε μια χώρα που την πέρασαν δια πυρός και σιδήρου οι Ναζί να έχουμε ένα καθαρόαιμο ναζιστικό κόμμα που εγκληματεί αυτή τη στιγμή και δυστυχώς είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη. Ας μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα και θα δούμε και το θέμα με τη Βενεζουέλα.

Σε αυτό τον τόπο ζούμε και όχι στη Λατινική Αμερική!», κατέληξε ο βουλευτής.