Στην Αθήνα μετατοπίζεται πλέον το ενδιαφέρον για το κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς τις επόμενες ώρες φτάνουν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι των θεσμών προκειμένου κυβέρνηση και δανειστές να καταλήξουν στο κείμενο της τεχνικής συμφωνίας(SLA).

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ωστόσο ανησυχία για το πόσο γρήγορα θα εξελιχθούν οι συζητήσεις για το χρέος, καθώς στην Ουάσιγκτον καταγράφηκε για μια ακόμη φορά η διαφορά που χωρίζει ΔΝΤ και Γερμανία στο θέμα αυτό.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ωστόσο εκφράζει την πεποίθηση ότι όσο θα προχωράνε οι συνομιλίες τόσο θα αμβλύνονται οι διαφορές ενώ δεν παραβλέπουν και την δυναμική που μπορεί να δώσει σε όλη την διαδικασία το αποτέλεσμα των εκλογών στην Γαλλία.

Πληροφορίες ωστόσο λένε ότι το θέμα δεν αποκλείεται να συζητηθεί εκ νέου στο περιθώριο του επερχόμενου G7 στην Ιταλία στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου, καθώς εκεί θα βρίσκονται οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί προκειμένου να κλείσει η β' αξιολόγηση οι πληροφορίες λένε ότι αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι συνομιλίες θα καθαρογραφεί η συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα προκειμένου το νομοσχέδιο να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος το τριήμερο 10-11-12 Μαΐου για να ψηφισθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία αναμένεται το θέμα της Β αξιολόγησης να συζητηθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου όπου εκεί θα αποφασιστεί και η εκταμίευση της δόσης.

Εφόσον όλα προχωρήσουν κανονικά τότε θα υπάρξει το κείμενο με τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος έτσι ώστε στις αρχές καλοκαιριού η Ελλάδα να μπει στο QE, δηλαδή στην ποσοτική χαλάρωση διαδικασία η οποία θεωρείται αναγκαία για να κερδηθεί το στοίχημα με τις αγορές.