Αποφασισμένη να θέσει τέρμα στην εσωστρέφεια και στη μείζονα κρίση που δημιουργήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σχετικά με την πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, φέρεται η Φώφη Γεννηματά.
Συνεργάτες της έλεγαν χτες πως έχει σηκώσει το γάντι που πέταξαν το βράδυ του Σαββάτου ο γραμματέας της Κ.Ε. Στέφανος Ξεκαλάκης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Γερουσία της Βουλής, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να απαντήσει στην "ανταρσία του Σαββάτου" που αποσταθεροποιεί το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και φέρει πλήγμα στην απήχηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πιθανότατα τον Οκτώβριο. 
Σκοπός της απόφασης είναι να αιφνιδιάσει τους διαφωνούντες και να προχωρήσει στη συγκρότηση Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου προκειμένου να περιθωριοποιήσει τον Γραμματέα του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη , αλλά και με το συνέδριο να προχωρήσει στην εκλογή νέων οργάνων, έτσι ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να φύγει ο έλεγχος από το δίδυμο Ανδρουλάκη – Ξεκαλάκη, οι οποίοι σήμερα διαθέτουν τη πλειοψηφία των σημερινών οργάνων του κόμματος.