Στην επικοινωνιακή αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση προκειμένου να αιτιολογήσει τα νέα σκληρά μέτρα τα οποία θα έρθουν αμέσως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου την ερχόμενη Παρασκευή.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέλαβε μάλιστα να εξηγήσει σημεία της συμφωνίας μιλώντας χθες στον Αντένα υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα είναι εξιτήριο από το πρόγραμμα. : «Η χώρα πρέπει να βγει από την επιτροπεία» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε :«προφανώς θα ψηφίσουμε τα μέτρα για να πάρουμε το θέμα του χρέους. Τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν εάν δεν λυθεί το ζήτημα του χρέους .Οι θυσίες του ελληνικού λαού πρέπει να πιάσουν τόπο και αποδείξαμε ότι μπορούν να πιάσουν τόπο».


Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα την βεβαιότητα ότι η τεχνική συμφωνία θα κλείσει μαζί με το χρέος στο Eurogroup της 22ης Μαΐου. « Για εμάς η ευθύνη είναι να βγει η χώρα από την περιπέτεια. Όταν πετυχαίνουμε τους στόχους και μειώσουμε την ανεργία, τότε δεν θα έχουμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας.


Αναφερόμενος στις καθυστερήσεις που υπήρξαν στο κλείσιμο της αξιολόγησης και τις ευθύνες της κυβέρνησης σ αυτό το θέμα , ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι πριν από λίγες εβδομάδες θα ήταν δύσκολο να απαντήσει ενώ σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο επισημαίνοντας τα ποσοστά του πρωτογενούς πλεονάσματος που βγήκαν πριν από μερικές ημέρες .
«Μας ζητούσαν 42 φορές περισσότερα μέτρα είπε. Αυτή την πίεση είχαμε αυτό το διάστημα όταν η αντιπολίτευση έλεγε υποκριτικά κλείστε την συμφωνία τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα και στο πλεόνασμα του 2016 λέγοντας : «Εγώ κάνω τον σταυρό μου που πιάσαμε αυτό το πλεόνασμα γιατί εάν δεν το είχαμε πιάσει θα ήμασταν μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ ανάμεσα στην κ. Λαγκάρντ και τον κ. Σόιμπλε».

«Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, έχω πει ότι ήμασταν πειραματόζωο, και δεν λέω ότι δεν φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις αλλά δεν φταίει ο ελληνικός λαός», σημείωσε και τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι τώρα για τις πολιτικές δυνάμεις να μπει ένα τέλος στην περιπέτεια που μπήκαμε από το 2010 και μετά».
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η χθεσινή εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί η άποψη ότι τα περισσότερα ΜΜΕ είναι εχθρικά προς την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνουν, να υποκρύπτουν ή να παραποιούν τα γεγονότα με αποτέλεσμα η κοινή γνώμη να έχει μια στρεβλή άποψη για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα. Γι αυτό άλλωστε μόνος του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα νέα οδικά δίκτυα , στον ΟΛΘ, στο λιμάνι του Πειραιά λέγοντας ότι όλα αυτά τα έργα θα φέρουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας και άρα την μείωση της ανεργίας.