Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του κλιμακίου των δανειστών από την Αθήνα χωρίς συμφωνία, το σενάριο της μακράς διαπραγμάτευσης που θα ολοκληρωθεί την τελευταία στιγμή, δηλαδή τον Ιούνιο που η Ελλάδα θα έχει ανάγκη ρευστότητας, επανήλθε στο προσκήνιο.

Η διακοπή των συνομιλιών ερμηνεύεται από τους Ευρωπαίους αναλυτές ως ένα μεγάλο βήμα πίσω στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης με βέβαιο συμπέρασμα πως ο στόχος του Eurogroup της 20ης Μαρτίου έχει χαθεί. Αυτό επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, ρίχνοντας τις προσδοκίες για ένα deal μέσα στον μήνα και μιλώντας για μία συμφωνία-πακέτο τον Απρίλιο.

Τα στελέχη της κυβέρνησης, όμως, φαίνεται πως δεν άκουσαν την συνέντευξη του πρωθυπουργού. Με δηλώσεις τους τις τελευταίες δύο ημέρες κορυφαίοι Υπουργοί δηλώνουν πεπεισμένοι ότι η συμφωνία θα κλείσει στις 20 Μαρτίου, ενώ εκφράζουν αντιφάσεις με το αν τα νέα μέτρα θα περάσουν χωρίς "απώλειες" από την κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, τόνισε ότι η συμφωνία-πακέτο είναι εφικτή στις 20 Μαρτίου, κόντρα στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Αντίστοιχες είναι και οι δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος μίλησε και αυτός για συμφωνία-πακέτο στο προσεχές Eurogroup. Ο τελευταίος, όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, επαναφέροντας το αφήγημα του Μαξίμου περί "κοινωνικά ουδέτερων μέτρων".

"Αν τα μέτρα είναι κοινωνικά ουδέτερα, τότε θα περάσουν από τη Βουλή", επισήμανε στις "Ειδήσεις" ο Γιώργος Σταθάκης.

Ακόμα πιο διαλλακτικός απέναντι στην ψήφιση του πακέτου μέτρων εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τσιρώνης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει "οτιδήποτε". "Να δούμε, δεν ψηφίζω οτιδήποτε. Θα έρθουμε στη Βουλή και θα δούμε. Αλλά εκτιμώ ότι το πακέτο των μέτρων που θα έρθει θα είναι δίκαιο", δήλωσε ο βουλευτής.

Όσον αφορά στους ΑΝΕΛ και το ενδεχόμενο να κάνουν "αντάρτικο", ο Πάνος Καμμένος ήταν ξεκάθαρος πως αυτό το σενάριο αποκλείεται. "Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ είναι καμικάζι", τόνισε στις "Ειδήσεις" ο αρχηγός του κόμματος, επισημαίνοντας και αυτός πως η συμφωνία έχει κλείσει και αυτό θα επισημοποιηθεί στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου, παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε δημόσια για συμφωνία τον Απρίλιο.