Nα κατατεθούν στη Βουλή αντίγραφα όλων των συμβάσεων «με συμβουλευτικές εταιρείες και διακεκριμένους εμπειρογνώμονες», που έχει συνάψει το Υπουργείο Οικονομικών, δυνάμει των οποίων θα πληρωθούν το ποσό των 7εκ ευρώ, ζητά ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.    Αφορμή για τον Ν. Κακλαμάνη ήταν χθεσινή απόφαση (27/4/17) με την υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου,  βάσει της οποίας εγκρίνονται 7εκ ευρώ ως αμοιβή για «συμβουλευτικές εταιρείες και διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» χωρίς όμως να γίνεται η παραμικρή αναφορά στην επωνυμία τους!    Γι’ αυτό τον λόγο, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ αιτείται τα ονοματεπώνυμα τους καθώς και ποιο θα είναι το ακριβές ποσό, που θα εισπράξουν, τόσο οι «συμβουλευτικές εταιρείες», όσο και οι «διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες»…   «Μακάρι, αυτά τα χρήματα να προορίζονται για το καλό της ελληνικής οικονομίας και όχι να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. Γιατί δεν περισσεύουν από τον ελληνικό λαό, που έχει πληρώσει ακριβά στο πρόσφατο παρελθόν «συμβουλευτικές εταιρείες και διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Κακλαμάνης.          

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:       ΘΕΜΑ: Δαπάνη 7.010.000 ευρώ του Υπουργείου Οικονομικών για αμοιβή συμβουλευτικών εταιρειών και διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων.    

Στις 27 Απριλίου 2017, αναρτήθηκε στη

ν ιστοσελίδα ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η υπ. αριθμόν Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ):ΩΟΦΑΗ-ΥΘΨ και με αριθμό πρωτοκόλλου: ΔΟΔΑ 4008371 ΕΞ 2017, Υπουργική Απόφαση που φέρει την υπογραφή σας. Αναλυτικότερα, η απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «…Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους επτά εκατομμυρίων δέκα χιλιάδων ευρώ (7.010.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπ. Οικονομικών Ειδικός Φορέας 23-110, ΚΑΕ 0873, οικ. έτους 2017 για την κάλυψη της ανάγκης ανανέωσης σύμβασης με συμβουλευτικές εταιρείες-διακεκριμένους εμπειρογνώμονες.» Η εκταμίευση ενός τόσο μεγάλου ποσού, τη στιγμή μάλιστα, που οι Έλληνες πολίτες υπερφορολογούνται και βλέπουν μέρα με την μέρα το εισόδημά τους να λιγοστεύει προκαλεί μία σειρά από ερωτήματα. Οφείλετε ως Υπουργός που υπογράφει την συγκεκριμένη απόφαση να αποσαφηνίσετε ποιες είναι οι «συμβουλευτικές εταιρείες» και ποιοι είναι οι «διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες» οι οποίοι αναφέρονται στην απόφαση. Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός: -  Ποιες είναι οι συμβουλευτικές εταιρείες και ποιοι οι διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες με τους οποίους έχει συνάψει σύμβαση το Υπουργείο Οικονομικών;  -Από τα επτά εκατομμύρια δέκα χιλιάδες ευρώ (7.010.000,00€) που προβλέπει η προαναφερόμενη απόφαση, πόσα χρήματα θα λάβει ο κάθε συμβεβλημένος με το Υπουργείο Οικονομικών; - Παρακαλώ να κατατεθούν στη Βουλή αντίγραφα όλων των συμβάσεων «με συμβουλευτικές εταιρείες-διακεκριμένους εμπειρογνώμονες» που έχει συνάψει το Υπουργείο Οικονομικών, δυνάμει των οποίων θα πληρωθούν τα επτά εκατομμύρια δέκα χιλιάδες ευρώ (7.010.000,00€), που αναφέρει η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση.