Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε την συμφωνία που κλείστηκε σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Χίλτον μεταξύ της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ως 4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία ενώ όπως είπε η συμφωνία φέρνει πρόσθετα βάρη μισού δισ. ευρώ για το 2018 και μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ. «Και όλα αυτά χωρίς καμία ρητή δέσμευση για το χρέος και για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν υπερβούμε τον υψηλό στόχο των πλεονασμάτων.

«Για να αποκαταστήσουμε την αριθμητική, ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου φτάνει τα 12.5 δισ., τέσσερις φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014 και αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη, τώρα κόβουν και την 12η» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα επισήμανε ότι μένει ανοιχτή η εκκρεμότητα για το τι θα γίνει μετά την λήξη του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018. «Η κυβέρνηση εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές και όλα αυτά γιατί τρέμει την λαϊκή ετυμηγορία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία θα κάνουμε το καθήκον μας και θα εξηγήσουμε την αλήθεια. Το κράτος έχει συνέχεια αλλά οι συμφωνίες μας δεσμεύουν ως προς τους στόχους και όχι ως προς τα μέσα με τα οποία θα επιτευχθούν. Η ΝΔ αναγκάστηκε να ψηφίσει το 3ο Μνημόνιο για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη. Το 4ο Μνημόνιο φέρει ανεξίτηλη την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Πιό αναλυτικά 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, επέμενε στο αίτημα για πολιτική αλλαγή και κάλεσε τους τομεάρχες για βρίσκονται σε κοινοβουλευτική εγρήγορση.   "Πρόκειται για ένα 4ο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση" σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε "υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση με μέτρα 500 εκ ευρω για το2018,  2% του ΑΕΠ  μέτρα για 2019-2020 μέτρα και υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο αν πιαστεί ο στόχος του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος. Όλα αυτά ενώ δεν έχουμε καμιά ρητή δέσμευση για το χρέος και την ποσοτική χαλάρωση".  

Ο κ. Μητσοτάκης σύγκρινε τα σημερινά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση με το email Χαρδούβελη σημειώνοντας ότι  " ο λογαριασμός φτάνει στα12,5 δις, οκτώ φορές παραπάνω, από το email Χαρδούβελη και τέσσερις φορές πάνω από τα όσα ζήταγε το ΔΝΤ".   Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η ΝΔ θα επιμείνει στο αίτημα για πολιτική εκλογή δηλώνοντας ότι " όσο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίζει να καταστρέφεται η οικονομία. Με αλαζονεία καλλιεργεί μια εικονική πραγματικότητα. Επέβαλαν λιτότητα πολύ μεγαλύτερη από όσο της ζητούσαν". " Είναι να απορεί κανείς γιατί ο Τσιπρας εμφανίζεται τόσο εύθυμος , προφανώς είναι η ευθυμία της εξουσίας" σχολίασε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ.

"Με την ΝΔ δε θα είχαν φτάσει μέχρι εδώ . Το 2014 ήταν πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανάπτυξη στη Ε.Ε." σημείωσε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.   Ακόμη, άφησε αιχμές για τη στάση των κυβερνητικών εταίρων στις γαλλικές εκλογές υπογραμμίζοντας ότι "ο Τσιπρας αρχικά στήριξε τον σοσιαλιστή, μετά τον νεοκομμουνιστή και τώρα τον Μακρόν. Ο Καμμένος ντρέπεται να μας πει ότι στηρίζει την Λεπέν".   Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επίμαχη πρόσφατη τροπολογία με τη διαγραφή προστίμου για λαθρεμπόριο σημειώνοντας ότι" σε δημόσια θέα παρακολουθήσαμε να ρυθμίζει πρόστιμα προς όφελος επιχειρηματία. Έτσι στήνεται η νέα διαπλοκή".  

Τέλος,  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε σε εγρήγορση για τους επόμενους μήνες τους τομεάρχες του κόμματος τους λέγοντας τους "σας καλώ να εντείνουμε την αντιπολιτευτική  μας δράση και να ξεδιπλώσουμε τη δική μας πρόταση για έξοδο από την κρίση. Κρίνουμε την κυβέρνηση και παρουσιάζουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση".