«Φωτιά» πήραν τα «γαλάζια» κομπιουτεράκια με αφορμή το κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε σαφείς εντολές προς το οικονομικό επιτελείο της Πειραιώς, να υπάρξει «ποσοτικοποίηση» των αρνητικών επιπτώσεων της συμφωνίας ώστε να αποδομηθεί η κυβερνητική επιχειρηματολογία.

Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για πρόσθετα μέτρα 0,5 δις και για το 2018, με 0% χρηματοδότηση και ταυτόχρονα για μόνιμα μέτρα 2% του ΑΕΠ για τη διετία 2019 – 2020. Από την άλλη στη ΝΔ υπολογίζουν τις απώλειες από μία έως τρεις συντάξεις και ενός μισθού...

Σύμφωνα με τους γαλάζιους υπολογισμούς «τα 12 δις παροχές που υποσχόταν η κυβέρνηση έγιναν 12,5 δισ. μέτρα με υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου», ενώ αν μπουν στη ζυγαριά με το e-mail Χαρδούβελη, πρόκειται για μέτρα 8,5 φορές επιπλέον από όσα πρότεινε ο τότε υπουργός Οικονομικών και 4 φορές πάνω από όσα ζητούσε το ΔΝΤ.

Αυτό που επισημαίνεται εντόνως από τους επιτελείς της ΝΔ είναι ότι «τα μέτρα που θα ψηφιστούν αποτελούν το κόστος της παραμονής του κ. Τσίπρα στην εξουσία» ενώ σημειώνουν με νόημα ότι «τα μέτρα αυτά δεν ζητούσε κανείς πριν από έναν χρόνο».