«Η κυβέρνηση φέρνει μία πολύ κακή συμφωνία. Ένα τέταρτο μνημόνιο με βαριά μέτρα, χωρίς χρηματοδότηση», δήλωσε σήμερα, από το Ηράκλειο, ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που δόθηκε από στελέχη της ΝΟΔΕ.

Ο κ. Αυγενάκης είπε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα, που θα έκλεινε τη δεύτερη αξιολόγηση "χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα», παίρνει μέτρα μισό δισ. ευρώ για το 2018 και 3,6 δισ. ευρώ για το 2019 και μετά.

Ακόμη, ανέφερε ότι "ο κ. Τσακαλώτος, αντί να παραιτηθεί, πανηγυρίζει παραμένοντας στην καρέκλα του" και "η Αχτσιόγλου, αντί για τη "ρήτρα της επεκτασιμότητας" και της "ευνοϊκότερης ρύθμισης" των κλαδικών συμβάσεων, καλείται να νομοθετήσει τώρα το αντίθετο. "Η Κυβέρνηση Τσίπρα, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη, κόβει ακόμη δύο", πρόσθεσε.

Για την τεχνική συμφωνία, ο γραμματέας της ΝΔ σημείωσε πως κλείνει χωρίς καμία δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους, χωρίς καμία αναφορά για ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της ΕΚΤ, με διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% τουλάχιστον μέχρι το 2021, με νέα μέτρα 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το e-mail Χαρδούβελη.

Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ, τόνισε ότι δεν ψηφίζει αυτήν την πολύ κακή συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι "οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρουν το βάρος των πρόσθετων μέτρων και του κόστους της καθυστέρησης".

«Η Ελλάδα είναι μία αναπτυγμένη ευρωπαϊκή χώρα και τηρεί τον λόγο της. Μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, γιατί το επιβάλλει το συμφέρον της πατρίδας», επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι "τήρηση αυτών των υποχρεώσεων δεν σημαίνει τον εγκλωβισμό της Νέας Δημοκρατίας και της χώρας σε μία αδιέξοδη πολιτική".

«Τα μνημόνια στην Ελλάδα δεν είναι οι 10 Εντολές. Εμπεριέχουν ευελιξία, που εμείς θα εκμεταλλευτούμε για να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής, ώστε η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα να εξασφαλίζεται με λιγότερα μέτρα λιτότητας και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη» υπογράμμισε.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνέντευξης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των στελεχών της ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου.

«Από κοινού με την ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συμβάλλουμε στο έργο του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και προχωράμε ενωμένοι για να δώσουμε πιο δυναμικά τις πολιτικές μάχες που ακολουθούν. Η υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της φιλελεύθερης Δημοκρατίας, η διεκδίκηση της αξιοκρατίας, της αριστείας, της ισότητας των ευκαιριών επαγγελματικής και κοινωνικής ανάδειξης, είναι προϋποθέσεις της κοινωνικής δικαιοσύνης και η νέα ΟΝΝΕΔ θα αποτελέσει την πολιτική πρωτοπορία αυτών των διεκδικήσεων», κατέληξε ο γραμματέας της ΝΔ.