Την απόφασή τους  να αποχωρήσουν από τη Συντονιστική Γραμματεία και την Επιτροπή των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» - μια από τις πέντε συνιστώσες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης- ανακοίνωσαν πέντε μέλη της, όλοι μέλη της Συντονιστικής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, μια ημέρα μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που αποφάσισε κατά πλειοψηφία (38 έναντι 18) τη συμμετοχή τους στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν «ότι κρίνουν σκόπιμο να μην συμμετέχουν κανένα σχήμα ή διαδικασία που οδηγεί σε μια παρωδία ενότητας της Κεντροαριστεράς, σε ένα οργανωτικό σήριαλ που έχει γίνει η χλεύη όχι των αντιπάλων, αλλά κυρίως των φίλων μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει τον Ιούνιο, δεν προκαλεί ενθουσιασμό ούτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ ούτε στις Κινήσεις που συμπορεύθηκαν με το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια διεύρυνσης. Να το πούμε πιο καθαρά: αντί για συσπείρωση προκαλεί ρήγματα.

Στη χθεσινή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των "Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία", περιορισμένης συμμετοχής γενικώς, μια ισχυρή μειοψηφία τοποθετήθηκε κατά της συμμετοχής μας στο Συνέδριο των διορισμένων συνέδρων και της πολιτικής αναπαλαίωσης. Στο όνομα αυτής της μειοψηφίας, κρίνουμε σκόπιμο να ανακοινώσουμε την απόφαση μας να αποχωρήσουμε από τη Συντονιστική Γραμματεία και Επιτροπή των Κινήσεων και να μην συμμετέχουμε σε κανένα σχήμα ή διαδικασία που οδηγεί σε μια παρωδία ενότητας της Κεντροαριστεράς, σε ένα οργανωτικό σήριαλ που έχει γίνει η χλεύη όχι των αντιπάλων, αλλά κυρίως των φίλων μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βλέπουμε παθητικά να μεταφέρεται με μεθοδικότητα στην Ελλάδα, ό,τι οδήγησε το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα στην ανυποληψία της προ-περασμένης Κυριακής.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική δύναμη που να αξιοποιεί τη δυναμική του σύγχρονου προοοδευτισμού για να ξαναφέρει την οικονομία και την κοινωνία στο δρόμο που δημιουργεί πλούτο, ευημερία, περισσότερη δημοκρατία.

Παύλος Αθανασόπουλος

Αλεξάνδρα Δαλιάνη

Πέτρος Καβάσαλης

Πέτρος Παπασαραντόπουλος

Χρήστος Σεβαστιάδης

(όλοι μέλη της Συντονιστικής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία)