«Το πολυνομοσχέδιο είναι ένα ποτ-πουρί από εκκρεμότητες του ΣΥΡΙΖΑ, από πράγματα που έπρεπε να έχουν γίνει, μαζί με εισπρακτικά μέτρα που δεν θα οδηγήσουν στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Βήμα Fm. 

Σχολιάζοντας τα μέτρα που φέρνουν στη Βουλή οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα χαρακτήρισε «καλοκαιρινό μποναμά από τον κ. Τσίπρα» ενώ επεσήμανε, ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «προτίμησαν να παίξουν καθυστέρηση, θεωρώντας ότι οι άλλοι παίκτες θα φύγουν από το γήπεδο. Τελικά, τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς ανάποδα. Κάθε μέρα είχαμε καινούριες απαιτήσεις και έτσι φτάσαμε στα 5 δισ. καινούρια μέτρα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε, ότι ένα από τα μεγάλα προβλήματα με τα νέα μέτρα είναι πώς τα λεφτά θα βρεθούν για μια ακόμα φορά μέσω της υπερφορολόγησης.

Για το ζήτημα των αντίμετρων, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι: «Αν είναι με τη λογική του καρότου και του μαστίγιου, που όπως φαίνεται έτσι θα είναι, προφανώς δεν θα βρει συνενόχους ανάμεσα στο Ποτάμι».

Για τις τομές στο Δημόσιο ο επικεφαλής του Κινήματος υπογράμμισε ότι: «Το Δημόσιο χρήζει αξιολόγησης την οποία δεν εγγυάται το γραφείο του υπουργού, την εγγυάται ένα ανανεωμένο ΑΣΕΠ" ενώ ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν μιλά "για μείωση στο Δημόσιο διώχνοντας τις νοσοκόμες. Εκεί χρειαζόμαστε στήριξη και ενίσχυση».

Τέλος, συζητώντας για το μέλλον του Κέντρου στον απόηχο της εκλογής Μακρόν στη Γαλλία, τόνισε ότι: «Στην εποχή των μνημονίων η αντίθεση δεν είναι αριστερά-δεξιά. Είναι οι πραγματιστές, οι προοδευτικοί από τη μια μεριά και οι συστημικοί λαϊκιστές από την άλλη πλευρά. Αυτή η κουβέντα στην Ελλάδα δεν έγινε».