Ολομέτωπη επίθεση όχι μόνο στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς αλλά και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ εξαπολύει η Αξιωματική Αντιπολίτευση λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση της συμφωνίας που φέρνει πακέτο μέτρων 4,9 δις. Στόχος είναι η κοινοβουλευτική αλλά και κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης.

«Που είναι η συνείδηση σας;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της ολομέλειας. Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο έτερος αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης. Με αφορμή το άρθρο 15 της συμφωνίας που παρατείνει στην επιτροπεία και θέτει την προυπόθεση να υπάρχει η έγκριση του ΔΝΤ για να εφαρμοστεί η κοινωνική πολιτική, είπε χαρακτηριστικά: «Είναι το πιο εξευτελιστικό άρθρο και το ψηφίζετε, γιατί είστε ανθρωπάκια της “Πρώτης φοράς Αριστεράς. Άνθρωποι που ήταν μια ζωή στους δρόμους στην πλατεία με τους “Aγανακτισμένους” κατά του μνημονίου κσι τώρα για μια βουλευτική αποζημίωση ξεπουλάνε όλη την ιδεολογία τους, είναι ανθρωπάκια".

Ο στόχος της ΝΔ είναι να εκθέσει τους κυβερνητικούς βουλευτές στην κοινή γνώμη. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα βρεθεί έστω και ένας που να μην ψηφίσει το τέταρτο μνημόνιο» δήλωσε κομματική πηγή στα Parapolitika.gr.

«Οι πολίτες όμως, πρέπει να ξέρουν ποιους ψήφισαν! Κι εμείς είμαστε εδώ να τους το θυμίζουμε.»

Η Πειραιώς θέλει να βγει "τραυματισμένη" στην κοινωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ μετά την ψήφιση των μέτρων. Να είναι απολογούμενοι οι βουλευτές.Οι κατηγορίες για τις θεαματικές κυβιστήσεις ήταν στο επίκεντρο των τοποθετήσεων στη Βουλή.


Κορυφώθηκαν οι πολιτικοί διαξιφισμοί. Ακούστηκαν ακόμη και φράσεις για το "ποιος φοράει παντελόνια". Στο στόχαστρο ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη δήλωση του ότι θα παραιτηθεί αν κατεβεί το αφορολόγητο κάτω απο τα 9000 ευρώ. Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε την παραίτηση του, τώρα που κατέρρευσε στα 5.600 ευρώ. Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι "η δέσμευση παραιτήσεως ήταν δική του δεν του την επέβαλε κανείς".
Το σκληρό ροκ θα κυριαρχήσει στο άτυπο μπρα ντε φερ Κυριάκου - Τσίπρα σήμερα το βράδυ. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα γίνει η ψηφοφορία και από αύριο η χώρα θα ζει στον αστερισμό ενός ακόμη μνημονίου.