Η συγκυρία δεν θα µπορούσε να είναι καλύτερη.

Το κλείσιµο της συµφωνίας εξασφαλίζει στην κυβέρνηση την πλήρη υποστήριξη από την πλευρά των θεσµών και των δανειστών σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αναστέλλει κάθε ενδεχόµενο πολιτικών εκπλήξεων στο εσωτερικό. Αφήνει, έτσι, στον Αλέξη Τσίπρα ανοικτό ορίζοντα ενάµισι έτους να προχωρήσει ανεµπόδιστος στις… business as usual.

Να οργανώσει και να εκτελέσει, δηλαδή, τη µεγαλύτερη ανακατανοµή δηµόσιου πλούτου (ξεπούληµα, όπως ονοµάζεται… συντροφικά) στη µεταπολεµική ιστορία της χώρας και, παράλληλα, να προχωρήσει σε ανεξάρτητα ντιλαρίσµατα σε κρίσιµους τοµείς, όπως οι εξοπλισµοί και η ενέργεια. Το σύνθηµα δόθηκε πολύ πρόσφατα, όταν το ΤΑΙΠΕ∆, σε διάστηµα µερικών… ηµερών, προχώρησε στην πρόσληψη συµβούλων για όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που εκκρεµούσαν. ∆ηλαδή, τους διαγωνισµούς πώλησης των συµµετοχών του σε ΟΤΕ (5%), ΕΛ.ΠΕ. (35%), ΕΥ∆ΑΠ (11%), ΕΥΑΘ (23%), ∆ΕΣΦΑ (66%), ∆ΕΠΑ (65%), ∆ΑΑ (30%), ακόµη και του 17% της ∆ΕΗ.

Οµως, οι µπίζνες του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφορούν µόνο τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά θα είναι ένα πολύ πιο σύνθετο εγχείρηµα, που θα αφορά την πώληση ή την αξιοποίηση (µε φιλικά επιχειρηµατικά σχήµατα) σε οτιδήποτε… υπάρχει.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορούν στα περίπτερα όλης της χώρας