Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα είναι αναγκαία και ανεξάρτητη από το κλείσιμο της αξιολόγησης δηλώνει σε συνέντευξή του στη Voria.gr ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας επίθεση για τα νέα σκληρά μέτρα στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγορεί ότι είναι ο πρωθυπουργός που σε δύο χρόνια ψήφισε δύο μνημόνια.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγεί γιατί η ΝΔ δεν ψήφισε στη Βουλή τα αντίμετρα, τα οποία και χαρακτηρίζει ακόμα μία «πολιτική απάτη» της κυβέρνησης, καταθέτοντας από τη δική του πλευρά τα «ρεαλιστικά αντίμετρα» της ΝΔ που έχουν ως αιχμή τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Μία μέρα πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει την Τετάρτη στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι ως πρωθυπουργός θα τολμήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργήσουν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει βολές κατά της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς από την παρατεταμένη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, παρουσιάζοντας σε αδρές γραμμές το σχέδιο της ΝΔ για τη λύση του προβλήματος.
Ερωτηθείς για την αντιπαράθεσή του με τον Ιβάν Σαββίδη, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει ότι είναι «άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική», δηλώνει ότι τιμά τη μεγάλη ιστορία της ομάδας του ΠΑΟΚ αλλά αφήνει και πάλι αιχμές για τον χειρισμό της κυβέρνησης στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του θα είναι αρωγός στην υγιή επιχειρηματικότητα και θα σταθεί απέναντι σε κάθε διαπλοκή.