Μετά την ψήφιση των μέτρων, χωρίς απώλειες από την Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις επισκέψεις του στα Υπουργεία, με σκοπό να δείξει ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα του πολίτη.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, το οποίο υπογράφει ο Χρήστος Τσιγουρής, στα μέσα της εβδομάδας (πιθανότατα αύριο) ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τα θέματα ισότητας.

Τα όσα θα πουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Σκουρλέτης θα αναμένουν με ενδιαφέρον και οι χιλιάδες συμβασιούχοι που πλέον, με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βρίσκονται σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας και καλούνται να επιστρέψουν χρήματα που έχουν ήδη λάβει για την εργασία τους.

Η κυβέρνηση πάντως έχει δεσμευτεί για λύση στο πρόβλημά τους, ωστόσο η φόρμουλα λύσης βρίσκεται σε επεξεργασία. Το αφτί τους στο ΥΠΕΣ για τις ανακοινώσεις θα έχουν τόσο οι δήμαρχοι όσο και η αντιπολίτευση, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.