Μία κίνηση με ιδιαίτερα συμβολική πολιτική σημασία σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη στο «κάστρο» του Ιβάν Σαββίδη. Στον απόηχο των καταγγελιών της ΝΔ για εναγκαλισμό «της παλιάς και νέας διαπλοκής» που βρίσκεται πίσω από την εξαγορά των μετοχών του "Μέγκα" που κατείχε ο Φώτης Μπόμπολας από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης πήρε πρωτοβουλία να βγάλει από τον πάγο τις σχέσεις του κόμματος με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Μαζί με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκηςκαι τον βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρο Καλαφάτη συναντήθηκαν, με εκπροσώπους οργανωμένων φίλων του ΠΑΟΚ χθες. Οι δυο Θεσσαλονικείς πολιτικοί υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ και είναι γνωστό ότι είχαν σχέσεις με τον Ιβάν Σαββίδη που είναι ιδιοκτήτης της ομάδας.

Αυγενάκης, Ζαγοράκης και Καλαφάτης εκπροσωπώντας και τους άλλους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε η Πειραιώς, ξεκαθάρισαν ότι είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο και άλλο η πολιτική και η υποχρέωση υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

«Η ΝΔ θα σταθεί αρωγός στην επιχειρηματικότητα αλλά θα είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή», τόνισαν οι τρεις πολιτικοί. Εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι «πρέπει να εφαρμόζονται για όλους κοινοί κανόνες και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται απαράβατα».

Χαρακτήρισαν τον ΠΑΟΚ «μεγάλη και ιστορική ομάδα που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, πάνω από επιχειρήσεις, πάνω από τα κόμματα και πάνω από τις κατά καιρούς διοικήσεις της». Έγινε αναφορά στις καταγγελίες της ΝΔ για την υποβάθμιση του κοινοβουλίου από την κυβέρνηση με την εισαγωγή «άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια», φωτογραφίζοντας την τροπολογία που σβήνει πρόστιμα ύψους 38 εκατ. Ευρώ από λαθρεμπόριο που βαραίνει τη ΣΕΚΑΠ του κ.Σαββίδη. Διεμήνυσαν ότι "είναι εμφανής η απόπειρα της Κυβέρνησης να υφάνει διαπλοκή στα Μ.Μ.Ε. κάτι που άρχισε με τον αντισυνταγματικό «νόμο Παππά»."

Το μήνυμα τους ήταν ότι «η ΝΔ στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς». Και δεσμεύτηκαν ότι ως κυβέρνηση θα λάβει μέτρα και θα προωθήσει μεταρρυθμίσεις που θα συμβάλουν σε μια νέα άνθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες μίλησε σε εκδήλωση του μητρώου νέων πολιτικών στελεχών και σήμερα θα επισκεφθεί την Αμφίπολη και θα μιλήσει το μεσημέρι στο σύνδεσμο βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας.