Θύελλα αντιδράσεων εξακολουθεί να προκαλεί το deal του Ιβάν Σαββίδη και η αγορά μέρος μετοχών του mega, με τον επιχειρηματία αλλά και την αγαστή του σχέση με την κυβέρνηση να βρίσκεται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση που προσπαθεί να αντιδράσει με αμηχανία επιχειρώντας να χωρέσει πίσω από το δάχτυλό της, η Νέα Δημοκρατία την καλεί να απαντήσει εάν η διαδικασία έγινε νόμιμα κι αν έγιναν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις τράπεζες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου και στο άρθρο που υπογράφει ο Γιάννης Χρηστάκος η Νέα Δημοκρατία στέλνει αυστηρή προειδοποίηση ότι δεν θα ανεχθεί ύποπτες και παράνομες κινήσεις στο θέμα της μεταβίβασης μετοχών της εταιρείας Τηλέτυπος, που ελέγχει το Mega Channel.  

Την προειδοποίηση πάντως αυτή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνει προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε εμπλεκόμενο στη διαδικασία της αγοραπωλησίας. Για τη Νέα Δημοκρατία, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το θέμα έχει ξεκάθαρη κυβερνητική παρέμβαση και πέρα από την πολιτική διάσταση που βλέπει, η κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις για το εάν έγινε ο απαραίτητος έλεγχος από τις τράπεζες και τους αρμόδιους διοικητικούς φορείς.

Για τη μεταβίβαση των μετοχών, το μόνο επίσημο που υπάρχει σήμερα είναι οι ανακοινώσεις της εταιρείας Πήγασος, συμφερόντων Μπόμπολα, ότι πώλησε το 19,6% των μετοχών που κατέχει στη μετοχική σύνθεση του Mega, καθώς και της Τηλέτυπος, που ενημερώνει ότι μεταβλήθηκαν τα ποσοστά των μετοχών, με την Πήγασος να περιορίζεται στο 13% του μεριδίου του τηλεοπτικού σταθμού.