Αλλαγή στρατηγικής από τον Αλέξη Τσίπρα στο ζήτημα του χρέους, καθώς ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να κάνει δεκτή την πρόταση Σόιμπλε για λύση μετά το 2018, σενάριο που τις προηγούμενες ημέρες διαψεύδονταν κατηγορηματικά από το Μαξίμου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στο υπουργείο Περιβάλλοντος δήλωσε ότι ο στρατηγικός στόχος είναι να μπορέσει η χώρα «με το πέρας του 3ου μνημονίου δηλαδή τον Αύγουστο του 2018, να δανείζεται από τις αγορές και κάτι τέτοιο είναι κοντά», προσθέτοντας ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρέπει «είτε πάρουμε μια συμφωνία για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είτε με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε να πάρουμε».

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού για αποδοχή της λύσης στο θέμα του χρέους μετά το 2018 και όχι άμεσα, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική που χρησιμοποίησε ο ίδιος και τα κυβερνητικά στελέχη τους τελευταίους μήνες, δηλώνοντας μόλις πριν λίγες μέρες, μάλιστα, ότι τα νέα για το χρέος είναι τόσο καλά, που θα... αναγκαστεί να βάλει γραβάτα.

Κύκλοι Μαξίμου: Αν ήταν να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε, θα το είχαμε κάνει

Η αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε λίγη ώρα αργότερα με κυβερνητικούς κύκλους να υποστηρίζουν ότι «αν ήταν να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε, θα το είχαμε κάνει προχθές».

«Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε και όχι μόνο από εμάς, καθώς δεν θεωρήθηκε αντίστοιχη των περιστάσεων. Αν ήταν να την δεχθούμε θα το είχαμε κάνει προχθές» σημειώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού.