Την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μην συνδέει την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου με τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους επικρότησε η Ένωση Κεντρώων.

«Χαιρόμαστε που ο κ. Τσίπρας κατάλαβε πως η ρύθμιση για το χρέος θα γίνει τον Αύγουστο του 2018 και έπαψε πλέον να συνδέει την 15η Ιουνίου με την μείωση του χρέους», σημειώνει η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει πως «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν».

«Στην Ένωση Κεντρώων θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα πολύ λίγο πιστεύει στην Ευρώπη και ακόμη λιγότερο στις μεταρρυθμίσεις. Θεωρούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις από την παρούσα κυβέρνηση».

Παράλληλα, η Ένωση Κεντρώων επαναλαμβάνει το αίτημα για κυβέρνηση τεχνοκρατών λέγοντας: «το πολιτικό σύστημα πρέπει να ασπαστεί την αντίληψη για μια κυβέρνηση τεχνοκρατών και την φορά αυτή να μην είναι μόνο ο πρωθυπουργός τεχνοκράτης, αλλά και όλοι οι υπουργοί. Διαφορετικά, θα είμαστε πάντα μπλεγμένοι με μνημόνια και δεν θα βγούμε ποτέ από την κρίση. Όσοι δε, κακολογούν ή δυσφημούν τους τεχνοκράτες, ας διερωτηθούν: οι πολιτικοί μας πτώχευσαν με τις ανοησίες τους ή οι τεχνοκράτες;».