«Οι δικαστές δεν μπαίνουν σε συστήματα και ουδέποτε υπήρχε σύστημα δικό μου ή παρέμβαση στη δικαιοσύνη» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα, ο πρώην υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου. Τόνισε πως τα περί συστήματος Αθανασίου το σοφίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για αντιπερισπασμό. Ο ίδιος κάλεσε δικαστές, πολίτες, ή νομικούς παραστάτες να βγουν να πουν εάν είχε παρέμβει ποτέ.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης σεβάστηκε την επετηρίδα  στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων. Ανέφερε, δε, πως δεν έχει προσωπική σύγκρουση με την κ. Θάνου την οποία πρότεινε για να γίνει αντιπρόεδρος.

Σε ότι αφορά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τόνισε ότι οι δικαστές είναι ανεξάρτητοι, υπογραμμίζοντας ότι ως άλλοθι οι κατηγορούμενοι υποστηρίζουν ότι τους κυνήγησε ο Σαμαράς και ο Αθανασίου. Σημείωσε πως εάν υπήρχαν διάσπαρτες δικογραφίες αυτό είναι ευθύνη των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών και όχι της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης. Χαρακτήρισε, δε, «ανέκδοτο» ότι δεχόταν πιέσεις από τον Αντώνη Σαμαρά για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό και τα κέντρα φιλοξενίας στη Λέσβο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως το νησί έχει δυσφημιστεί και ότι καταστρέφεται ο τουρισμός και κατ' επέκταση η οικονομία.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, ανέφερε πως ο πρώην υπουργός κατηγορείται για απιστία, σημειώνοντας ότι η απιστία είναι αδίκημα που έχει παραγραφεί και άρα δεν μπορεί να γίνει δίκη. Πρόσθεσε πως αρμοδιότητα έχουν τα ποινικά δικαστήρια.

Σε ότι αφορά την τροπολογία για τον Ιβάν Σαββίδη είπε ότι κατατέθηκε από βουλευτή, δεν έχει αναδρομική ισχύ και τόνισε με έμφαση ότι η ΝΔ ενδιαφέρεται για τη μονιμότητα και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αθανασίου είπε ότι έχει καλές σχέσεις τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά.