Να μην τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ζήτησε από την κυβέρνηση η οικογένεια του εκλιπόντος με ανακοίνωσή της.

Την απόφαση αυτή έλαβε τη Δευτέρα η κυβέρνηση. 

Την επιθυμία της να εξαιρεθεί η δαπάνη για την κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «από τη δημοσία δαπάνη που δύναται να προβλεφθεί με την Κοινή Υπουργική Απόφαση δυνάμει του Ν.409/1976» γνωστοποίησε με επιστολή της η οικογένεια του εκλιπόντος στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού, θα τελεστεί την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 3 μετά το μεσημέρι, με τιμές εν ενεργεία Πρωθυπουργού. Η σορός του εκλιπόντος θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 7 το πρωί της ίδιας ημέρας έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι, ενώ η ταφή του θα γίνει την Πέμπτη, στη γενέτειρά του, τα Χανιά, δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

 Αντί στεφάνων -σύμφωνα και με επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη- η οικογένεια θα δέχεται δωρεές για δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.