Η λειτουργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι γνωμοδοτική δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Γιώργο Τράγκα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε ότι τα νέα μέτρα είναι αντίθετα με τη σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Είπε πως τα ελληνικά δικαστήρια έχουν την δυνατότητα να κρίνουν τι είναι εναρμονισμένο και τι προσκρούει στη σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ενώ σε ό,τι αφορά τους δανειστές, σημείωσε ότι ως υπουργός Δικαιοσύνης είχε πει ότι «μας πιάνουν από το λαιμό».

Ο ίδιος τόνισε πως δεν τέθηκε ζήτημα ελέγχου της δικαιοσύνης από τους θεσμούς στον τρόπο οργάνωσης του δικαστικού συστήματος. Ωστόσο, παρατήρησε ότι είχαν την επιμονή στο πώς θα κινηθεί το δικαστικό σύστημα ώστε να γίνονται οι δίκες που αφορούν φορολογικούς ελέγχους.

Ερωτηθείς για τις συμμαχικές κυβερνήσεις, είπε ότι αν δεν έχει προηγηθεί μια συμφωνία, επικρατεί ο ισχυρότερος.

Ανέφερε πως την περίοδο που ήταν υπουργός έγιναν 4 έως 5 υπουργικά συμβούλια κατά τα οποία τους ενημέρωσε ο τότε πρωθυπουργός για 15 ή 20 λεπτά, ενώ αποκάλυψε πως υπήρχαν ζητήματα για τα οποία ο Φώτης Κουβέλης δεν είχε ενημερωση.

Τόνισε πως είχε εισηγηθεί την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, καθώς όπως είπε περνούσαν μέτρα που ήταν μακριά από την ιδεολογία του κόμματος

Κληθείς να σχολιάσει την Αριστερά σήμερα, απάντησε πως η σύγχρονη Αριστερά είναι ισότητα, ελευθερία, αλληλεγγύη.

Σε ερώτηση για την Ευρώπη, επισήμανε ότι η χώρα μας θα πρέπει να είναι ενταγμένη στην ΕΕ, αλλά τόνισε ότι πάντως ο ίδιος δεν δέχεται την ΕΕ όπως είναι σήμερα.

Ερωτηθείς εάν προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε πως σήμερα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να αναζητούν την προστασία των δικαιωμάτων τους. Τόνισε πάντως ότι «δεν θα πω πως δεν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα».