Σε κλίμα συγκίνησης ετάφη στη γη της γενέτειράς του, τα Χανιά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας, σε ηλικία 99 ετών, αναπαύεται πλέον δίπλα στην πολυαγαπημένη σύζυγό του Μαρίκα, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ Ακρωτηρίου, εκεί που ο ίδιος είχε επιλέξει για να φτιάξει τον οικογενειακό του τάφο.

Η κηδεία τελέστηκε με τιμές εν ενεργεία αρχηγού κράτους, με εμβατήρια, μπαλοθιές, μαντινάδες και ριζίτικα από Κρητικούς μουσικούς.

Ο εγγονός του, που φέρει το όνομά του, έβαλε πάνω στο φέρετρο μία κρητική κατσούνα και στη συνέχεια η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τοποθετήθηκε στο μνήμα από κρητικούς βρακοφόρους. Ο αξιωματικός επικεφαλής του αγήματος παρέδωσε τη σημαία που ήταν τυλιγμένο το φέρετρο, στον γιο του εκλιπόντα και αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, και τα παράσημα στις κόρες του, Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κατερίνα.

Νωρίτερα, η κόρη του εκλιπόντα, Ντόρα Μπακογιάννη, απηύθυνε έναν σπαρακτικό αποχαιρετιστήριο λόγο, με την ίδια να λυγίζει καθώς καλούσε τον πατέρα της να σηκωθεί από το φέρετρο. «Σήκω πάνω, ψηλέ μου πατέρα, γιατί χρειαζόμαστε λίγο ακόμα, γιατί άδειασε ο τόπος, σήκω πάνω γιατί ήρθαν φίλοι πολλοί και δεν μπορώ να τους πω ότι απόθανες», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

Η σορός του εκλιπόντα έφθασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, χθες στις 20:20. Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα, ενώ νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα όπου πραγματοποιήθηκε λαϊκό προσκύνημα και αγρυπνία.

Το λαϊκό προσκύνημα συνεχίστηκε και σήμερα το πρωί. Η σορός του εκλιπόντα παρέμεινε στον ιερό ναό έως τις 3 το μεσημέρι. Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στον Αργουλιδέ Ακρωτηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Σπαρακτικός ο αποχαιρετισμός της Ντόρας Μπακογιάννη στον πατέρα της [Βίντεο]

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση ήμουν εγώ»  

Παυλόπουλος: Ο Κ. Μητσοτάκης δικαιώθηκε εν ζωή 

Στα Χανιά η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη [Εικόνες]

Από την Ελευσίνα στα Χανιά με C-130 η σορός του Κ. Μητσοτάκη

Το «αντίο» του Ευάγγελου Μαρινάκη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη